”Trăiască hoția din USRPLUS!”. Cioloș și Barna, somați de colegi să oprească frauda la votul intern

”Trăiască hoția din USRPLUS!”. Cioloș și Barna, somați de colegi să oprească frauda la votul intern

septembrie 17, 2021 0

Un important lider local USRPLUS, pe care Dacian Cioloș și Dan Barna l-au susținut public prin prezența lor fizică alături de el în campaniile electorale trecute, trage un îngrijorător semnal de alarmă legat de ”Hoția de la USRPLUS” înainte de congresul formațiunii.

Irinel Darău candidează acum pentru funcția de președinte al USRPLUS și a descoperit că procesul electoral online este măsluit de cei care au interesul ca votarea să meargă într-o direcție anume (în favoarea lui Cioloș sau a lui Barna, încă nu e clar).

Irinel Darău a scris pe Facebook că fenomenul nu e izolat:

”Dincolo de multele cazuri individuale primite sau de problemele sistemice de la Tulcea, las aici date statistice care compromit indubitabil procesul de vot. Numărul celor care apăreau suspendați în baza de date, dar acum primesc drept de vot este absolut îngrijorător și viciază tot procesul: 822, cu top județe (având în vedere procentul celor suspendați care acum sunt înregistrați drept de vot):

-100% Dolj

-100% Tulcea

-91%     Vrancea

-86%     Gorj

-80%     Buzau

-79%     Bistrita-Nasaud

Și câteva detalii tehnice:

– În SimplyVoting nu se pot retrage buletine din urna virtuală în cazul constatării lipsei dreptului de a vota, așadar procesul este viciat și situația nu poate fi rezolvată altfel decât prin suspendarea întregului proces de votare

– Conform Art. 55 din Statut, durata votului nu este stabilită la 7 zile => există posibilitatea să fie oprit totul și bazele de date să fie corectate, iar apoi să se reia votul cu perioade ceva mai scurte pentru fiecare tur

– Din nou subliniez că un vot de o asemenea importanță fără autentificare prin două metode (mail+SMS) înseamnă o lipsă de securitate și de respect față de democrație”, a scris, pe Facebook, Irineu Darău.

Un membru USR PLUS, Dobrin Florin, a scris pe un grup intern al formațiunii politice:

„Autobuzele de la Vrancea au luat foc! De la aproximativ 300 de membrii cu drept de vot, câți eram prin iunie, s-a ajuns la 872 în prezent! Trăiască hoția din USR!!!”.

Votul online pentru funcția de președinte al USRPLUS a fost reluat joi, după ce a fost suspendat cu o zi înainte în urma unor acuzații de fraudă, scrie Digi24.ro.

Acestea nu au încetat, iată, din moment ce Irineu Darău demonstrează cu probe că în continuare votează membri ai partidului care nu au acest drept.

Conducerea partidului a explicat, joi, într-un comunicat de presă, că erorile înregistrate în procesul de vot sunt cauzate de faptul că este un vot de mari dimensiuni – 48.959 de membri USR PLUS vor putea vota electronic, și că „au apărut inerente erori de operare”.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.