Cum ar fi sa treaca Basescu legea cu 50-50? Un raspuns de la TVR

iulie 9, 2008 0

Inca un indemn pentru Traian Basescu de la OSCE. Citez de pe NEwsIN:

 Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) i-a cerut marţi preşedintelui României să nu promulge legea care cere ca posturile de radio şi televiziune să transmită mai multe ştiri „pozitive”, relatează Reuters. „Recomandarea sau chiar definirea ştirilor bune versus ştirile negative este o intruziune politică gravă în libertatea editorială”, a spus Miklos Haraszti, raportor al libertăţii presei pentru OSCE.

Iar eu nu am decit un comentariu, rezultat din discutiile cu niste amici, mai in gluma mai in serios. Basescu ar trebui sa treaca aceasta lege. Altfel imbecilitatea acelui nucleu de parlamentari care au putut trece asa ceva nu va fi niciodata vizibila. Haosul iscat de o astfel de lege ar putea da masura timpeniei lor. Si nu inteleg de ce trebuie iar sa fie presedintele ala care intrerupe o prostie. (Atentie, nu sint din gasca alora care acuza de dictatura parlamentara and stuff, dar e clar ca avem de-a face cu o iresponsabilitate si o imoralitate organizate). 
Mai mult, mai toate televiziunile care pling acum de frica lui Funar and Ghise i-au promovat fara incetare din foamea de senzational. Foarte multi si-au facut businessul injurindu-l pe Basescu, iar acum vor de la el ratiune. Mi s-ar parea periculos de amuzant ca presedintele sa treaca legea. Atunci sa te tii! Evident, rational ar fi s-o opreasca. Pe de alta parte, daca ar trece-o, cred ca televiziunea romaneasca ar plati pentru propria irationalitate de pina acum.
Raspunsul TVR
Scriam saptminile trecute despre implicarea politica a unui membru din Consiliul de Administratie TVR, domnul Socaciu, si am pus si o intrebare conducerii privitoare la acest subiect. Iata raspunsul:

Iata pozitia lui Alexandru Sassu, presedintele-director general al TVR, cu privire la solicitarea dvs.:
„Legea 41/1994 nu interzice membrilor Consiliului de Administratie sa aiba functii politice. Si, desi nu interzice nici presedintelui TVR, eu am decis, inca de la inceput, sa demisionez din orice functie detinta in PSD. Atata vreme cat Legea nu are prevederi speciale pentru membrii CA, eu nu le pot cere acestora sa urmeze exemplul meu.”

Un raspuns corect. Nu pot sa inteleg chestia aia cu „eu nu le pot cere sa-mi urmeze exemplul”. Eu cred ca se poate cere daca esti sef, presedinte samd.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.