Cum e carantina din Austria față de România. ”Aici, oamenii stau afară la coadă la magazine. La frizer, doar cu test”

Cum e carantina din Austria față de România. ”Aici, oamenii stau afară la coadă la magazine. La frizer, doar cu test”

aprilie 13, 2021 0

Am primit la redacție mesajul unei românce din Austria despre cum respectă lumea condițiile multe mai dure de carantină față de România, fără ca nimeni să facă scandal cu orele de închidere prea devreme sau cu orice altceva. Pur și simplu, austriecii au încredere în ei și în autorități și respectă măsuri nepopulare dar vitale în pandemie.

”În Austria acum e lockdown parțial, în Viena și alte două landuri.

Copiii învață acolo online, cine poate lucrează de acasă, se iese din casă doar dacă e nevoie strict pentru nevoile personale sau la serviciu. In restul Austriei, copiii merg doar cate 2 zile la școală împartiti in 2 grupe, 3 zile online.

La ore copiii de la gimnaziu și liceu stau cu mască la ore, sportul și muzica nu mai e așa cum a fost, copiii merg la plimbare in parc sau fac mișcare un aer liber iar la muzica doar teorie muzicala.

Adulții poarta mască Ffp2 peste tot, în aer liber nu, doar in locurile aglomerate. Distanta intre persoane peste tot e de 2 metri, in unele magazine 2,50.

În magazinele mai micuțe au voie un număr limitat de persoane, ceilalți așteaptă afară. La frizer, restaurante, spitale, cabinete stomatologice, etc, ai voie doar daca te-ai testat fie cu test rapid sau altul.

Seara după ora 20.00 până dimineața la 6 nu e voie pe stradă, doar daca ai un câine, sau daca se întoarce ori pleacă cineva la serviciu, ori face sport, aleargă, etc.

Am uitat să spun că elevii se testează o dată la 2 zile, cine nu se testează nu are voie la școală, iar elevii de gimnaziu și liceu își fac testul rapid singuri cu câteva minute înaintea orei.”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.