Dan Tăpălagă: ”Liberalii s-au mai folosit de o criză pentru a le aplica o copită colegilor de la USR PLUS”

Dan Tăpălagă: ”Liberalii s-au mai folosit de o criză pentru a le aplica o copită colegilor de la USR PLUS”

aprilie 13, 2021 0

Liberalii au fost primii care au țipat ca din gură de șarpe, cerând, prin vocea unuia dintre vicepreședinții săi, demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cazul său a fost discutat luni în coaliție, PSD a anunțat o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Voiculescu, iar televiziunile de știri au continuat campania împotriva lui, considerat cumva răspunzător pentru imaginile nefericite cu suferinzi plimbați noaptea între spitale.

În cele din urmă Voiculescu a scăpat de remaniere, coaliția merge înainte, iar liberalii s-au mai folosit de o criză pentru a le aplica o copită colegilor de la USR PLUS.

În realitate, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este ultima persoană care are, pe lege, atribuții și putere de decizie în privința spitalelor din Capitală și ultimul oficial chemat să dea socoteală în cazul particular Foișor. Iată de ce.

În ordinea răspunderii legale, primul care trebuia pus la zid pentru imaginile revoltătoare de la spitalul Foișor este chiar managerul acestui spital, Ioan Cristian Stoica. El s-a pus în ușă și a făcut tot posibilul ca Spitalul Foișor să nu fie transformat în spital COVID.

Ideea transformării Spitalului Foișor în unitate suport îi aparține secretarului de stat Raed Arafat. El a operaționalizat decizia în calitate de șef al DSU. De spitalul Foișor răspunde Primaria Capitalei, condusă de Nicușor Dan. Aici trebuie căutați responsabilii evenimentelor de vineri.

În calitate de ministru, Voiculescu a făcut deja destule erori la cârma unui minister greu în plină pandemie.

N-a dat însă dovadă de rea-credință și nu există nici cel mai mic indiciu că este pus pe furt, ca predecesorii săi de la PSD, unde numărăm trei foști miniștri cu probleme penale. Dimpotrivă, Voiculescu urmează mai departe agenda reformistă.  Intenția de face schimbări majore în sistem explică în bună măsură și campania dezlănțuită împotriva sa.

Sursa. G4Media

 

MERITĂ CITIT:

Dan Tăpălagă, atac dur la Vlad Voiculescu: ”De unde a găsit atâtea resurse de ipocrizie să facă pe revoltatul?”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.