Cum l-a ”executat” Cîțu pe Murguleț, ministrul care îl ”înjura” pe Iohannis că plantează copaci de PR

Cum l-a ”executat” Cîțu pe Murguleț, ministrul care îl ”înjura” pe Iohannis că plantează copaci de PR

iunie 24, 2021 0

Florin Cîțu nu ezită să taie în carne vie, deși deciziile dure îi demască și propriile-i greșeli. Astfel, premierul l-a numit secretar de stat în Guvernul său pe un personaj dubios, care a trecut și prin Guvernul Dăncilă și care, nu mai departe de luna mai, în ”înjura” pe Klaus Iohannis pe facebook că plantează copaci de formă (adică, acțiune de PR).

Este vorba de Marian Murguleţ, căruia îi plăcea să i se spună ”domn ministru Murguleț”, eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numirea în funcţie, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Surse din PNL afirmă că numirea sa nu a avut acordul BEx şi nici nu a fost supus unei verificări prealabile, transmite News.ro.

Numit în minister în iulie 2019 de Guvernul Dăncilă, Marian Murguleț și-a continuat activitatea şi în timpul guvernării PNL până în ianuarie 2021, când a fost eliberat din funcție de același Florin Cîțu.

De atunci, frustrat probabil că a rămas fără bani de la stat, a început să tune și să fulgere pe rețelele de socializare împotriva capilor puterii actuale, alții decât cei care i-au dat funcție în vremea PSD.

Postarea de mai sus în care îl atacă pe Iohannis este ultima din șirul de bălmăjeli ale celui care ar fi trebuit să aibă alt comportament, ca înalt responsabil într-un minister de mare ținută intelectuală – cel al Cercetării.

Aș! ”Ministru Muguleț” nu s-a abținut și l-a ”înjurat” pe Iohannis și cu ”România Educată” – prețiosul proiect prezindențial pentru dezvoltarea școlii românești. (vezi captură alăturat).

Decizia numirii lui Marian Murguleț ca secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de Ciprian Teleman, a fost semnată și publicată marți, 22 iunie, în Monitorul Oficial.

La doar o zi însă, probabil după ce a aflat ce ”spurcat” la gură a fost Murguleț, premierul Cîțu l-a ”executat” scurt din funcție și l-a trimis la plimbare, pe ogoare.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.