Cum linseaza TVR-ul pentru ca poate

iunie 17, 2009 1

Am vazut aseara o editie speciala in care domnul Burtea si-a chemat tot soiul de sustinatori din TVR  si ne-au spus cit de bine ii e televiziunii publice. Multi invitati au atacat-o direct pe Raluca Turcan, initiatoarea proiectului de schimbare. Erau vreo 6-7 antiTurcan si sustinatori ai lui Sassu si un Mihaiu pe care nu l-am inteles – sustinea generalitati in regula, dar nu a sanctionat chiar acea masa rotunda dubiosa la care fusese invitat.
Ce avem: un proiect pentru „depolitizarea” serviciilor publice de radio si TV care a intrat in vria votarii si care ar mai fi trebuit discutat. Sint puncte subrede, iar unul dintre ele e insasi trimbitarea depolitizarii fara contextualizare europeana – chiar trebuie vazut atent cum fac altii.
Din ce am vazut aseara, mi-am dat seama ca, pe linga problema politizarii, avem problema unor angajati pe care nimeni nu are cum sa-i urneasca de acolo – lumea de acolo face politica tocmai pentru ca se simte ultrafragila profesional. Sint fete care apar intotdeauna in prim-plan desi nu au realizari notabile si spun ca „noi sintem TVR”.
Ce s-a intimplat aseara a dat masura „dictaturii proletariatului” din TVR – adevaratii profesionisti (si sint destui) nu sint cei care apar sa-l sustina pe Sassu in trupe organizate manipulator.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.