Cum se vede pandemia de lângă lacul Como și cum rămâi fără masă la restaurant de ziua ta

Cum se vede pandemia de lângă lacul Como și cum rămâi fără masă la restaurant de ziua ta

martie 8, 2021 0

Locuiesc lângă Como (oraș care face parte din regiunea Lombardia).De la sfârșitul lui octombrie suntem în diferite faze de interdicții legate de virusul Covid 19.

Am trecut de la galben la orange, de o săptămână suntem în așa-zisul orange purpuriu (vecin cu roșu), iar pe 14 martie se preconizează că ne bagă în Lockdawn.

Italienii sunt destul de disciplinați, îi văd încolonați cum se plimbă prin curte cu măștile pe față să se dezmorțească. Am mai discutat cu ei despre vaccin, despre pandemie, despre situația de criză ce va fi generată de pandemie.

Sunt oameni, au opinii diferite (pro șicontra), doar că mult mai așezați. Nu văd derapaje, nici idei fixe, poate nu comunic eu cu foarte multă lume însă asta este senzația pe care mi-o creează, că nu se împământenesc într-o idee, sunt mai raționali.

Concluzia generală totuși este că oamenii cu greu mai rezistă în această stare depresivă generală, dar pe de altă parte nici nu acționează isteric sau haotic, respectă masiv regulile.

Duminică, 7 martie, a fost ziua mea de naștere și eram ferm convinsă că o să găsesc ceva deschis să servesc masa în oraș. Sunt destule localuri cu specific ( asiatic, turcesc, american, etc.).

Am colindat toată zona în jur de 25 de km, doar-doar există cineva care încalcă regula. Ce credeți, nimic! Ultima soluție a fost McDonald ‘s la pachet.

Ideea este că disciplina și respectarea regulilor sunt de bază! Toate instituțiile au programări online și nimeni nu vine altfel, fără pile, fără cunoștințe. Știu, se mai întâmplă și aici mici derapaje, doar ca sunt excepții. Este singura soluție să mergem înainte, altfel haosul ne va costa bani și vieți!

Roxana Șerban (Italia)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.