Dacian Ciolos a preferat demisia în locul negocierii

Dacian Ciolos a preferat demisia în locul negocierii

februarie 8, 2022 0

Dacian Cioloș nu avea nevoie ca BNul să îi aprobe programul
Conform statutului Dacian Cioloș nu avea nevoie pentru programul presedintelui de votul Biroului Național (BN) despre care oricum știa că nu îi va fi favorabil;

Dacian Cioloș a ținut morțiș să meargă în fața BN
De ce a ținut morțiș Dacian Ciolos să meargă în fața BN cu mesajele „vreau” , iar în caz de vot negativ „depun mandatul”?

Dacian Cioloș avea la îndemână instrumente de implementare a programului propus
Avea la îndemână instrumente democratice de implementare a programului propus de el. Putea doar să informeze BN referitor la programul presedintelui și treacă la implementarea lui.
Ar fi putut iniția dialoguri transparente cu Secretariatul Guvernului (SG) și BN in vazul tuturor unde s-ar fi văzut dacă cele 2 structuri vor să impună blocaj sau nu.
Ar fi putut promova în calitate de președinte o dezbatere pe program (care de altfel este foarte bun în părțile esențiale) și s-ar fi putut da termene limită pentru amendamente. Apoi s-ar fi centralizat propunerile și ar fi fost prezentate inclusiv BN?
Ar fi putut propune simultan cu apropierea de societatea civilă și o campanie de oprire a demisiilor membrilor, dar și de apropiere de acei membri, care aleg sa se retragă cu lehamite in cel mai fericit caz, iar aceștia sunt din ce în ce mai mulți).
A încercat prin apropiați (de ex. Andrei Lupu) să întoarcă din condei atitudinea languros-agresiva cu care a dat ultimativ in BN? Andrei Lupu a afirmat că „Dacian Ciolos a propus dezbatere în BN „, dar la difuzarea de către Digi24 a înregistrarii cu Ciolos din BN, a reieșit că nu a avut loc nicio dezbatere.

Maniera ultimativă nu denotă maturitate politică
Maniera ultimativă in care a procedat Dacian Ciolos nu denotă maturitate politică. Din păcate pentru USR ceilalți lideri din vârf și aleșii nu au maturitate politică nici măcar la nivelul lui Dacian Ciolos.

Uniunea Salvati România sau Uniunea Salvati Ranchiunoșii?
Se pare că Uniunea Salvati România se apropie cu pași repezi de numele Uniunea Salvati Ranchiunoșii!

Avatar
Ildiko Bădescu
Ildiko Badescu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.