Dan Barna despre atacul de la Metrou: ”Statul român nu va ceda șantajului grupărilor mafiote”

Dan Barna despre atacul de la Metrou: ”Statul român nu va ceda șantajului grupărilor mafiote”

martie 26, 2021 0

Atacul de sorginte teroristă declanșat împotriva bucureștenilor de un grup sindical de la Metrou a pus România pe jar. Blocarea transportului în comun în pandemie este un act criminal, care ucide oameni indirect, prin infectarea inevitabilă dată de supraaglomerare.

De aceea, miniștrii Transporturilor și de Interne au făcut plângeri penale împotriva găștii lui Rădoi, care puternic susținută de PSD și AUR promite să dea capitala peste cap și mai rău.

Vicepremierul Dan Barna a reacționat însă dur.

”Statul român nu va ceda la presiunea șantajului unor grupări mafiote. Sunt de azi-dimineață la Ministerul Transporturilor alături de

Cătălin Drulă

și am stat permanent în legătură cu prefectul capitalei și toate autoritățile care au atribuții în rezolvarea crizei de la metroul din București.

Vă pot asigura că ministrul Cătălin Drulă (al cărui mesaj este mai jos în primul comentariu) nu va ceda niciunei presiuni venite din partea organizatorilor unei acțiuni ilegale, periculoase și iresponsabile.
Există disponibilitate pentru dialog, chiar în acest moment directorul Metrorex discuta la prefectură cu reprezentanții celor trimiși de domnul Rădoi să protesteze ilegal, dar prima condiție pentru orice discuție rămâne reluarea circulației metroului”, a scris Barna pe Facebook.

Metrorex a sesizat Poliţia Capitalei, cu privire la situaţia de la metrou, invocând încălcarea legii privind prevenirea şi combaterea terorismului, plângerea fiind înaintată „de urgenţă” la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat și el că a sesizat procurorii anticorupție.
„Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni:

+ zădărnicirea combaterii bolilor
+ abuz în serviciu
+ trafic de influență
+ folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane
+ folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite
+ șantaj
+ infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate”

„Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare”, a anunțat Drulă.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.