Dan Tăpălagă: ”Cariera lui Dacian Cioloș în USR s-a încheiat”

Dan Tăpălagă: ”Cariera lui Dacian Cioloș în USR s-a încheiat”

februarie 10, 2022 1

Cioloș s-a obișnuit cu politica mănușilor de catifea de la Bruxelles, cu negocierea de culise și compromisul între marile grupuri politice, foarte diferite de politica parului și a demolării adversarului practicată la București.

N-a reușit să-și adapteze stilul la politica internă și la publicul românesc. Una este politica de salon, făcută cu lideri europeni, cu mănuși de catifea, în sfere înalte, cu totul altceva presupune poziția de lider al unui partid de opoziție în România: muncă de jos, bătut sate și orașe la picior, contact permanent cu pestrița lume românească, ședințe lungi și plictisitoare de organizare internă, schimburi de replici dure în studiourile tv.

Postările pe FB și câte o conferință de presă din când în când nu sunt suficiente.

Pe scurt, Cioloș a căzut din Olimp în balta românească unde în mod evident nu se simte în largul lui. Cu comoditatea lui proverbială, nici nu prea avea cum să-i facă față.

În concluzie, cariera lui Dacian Cioloș în USR s-a încheiat. La fel cum Nicușor Dan le-a forțat mâna useriștilor în 2017 și a pierdut definitiv sprijinul partidului, Cioloș are slabe șanse de a mai reveni ca lider al USR.

Oricât de pătruns ar fi de credința că fără el nu se poate, va descoperi curând că viața merge înainte și fără el. Lui Nicușor Dan i-a luat locul Dan Barna, lui Barna Cioloș, lui Cioloș Drulă și nimeni nu se va mai uita, oftând, în spate.

Când abandonează lupta înainte să înceapă, liderii mesianici nu mai au de făcut decât un singur lucru după abdicare: să se salveze pe ei înșiși, căutând soluții personale.

Cu experiența sa în funcții importante, Dacian Cioloș și-a încheiat poate cariera politică la vârf, nu și cariera de funcționar util pentru sistem.

Sursa: Dan Tăpălagă/G4Media

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.