”O să ajung într-un sac de cadavre”. Maghiar din România, ”căpetenia” revoltei din Canada, gata de sacrificiu

”O să ajung într-un sac de cadavre”. Maghiar din România, ”căpetenia” revoltei din Canada, gata de sacrificiu

februarie 10, 2022 0

Un interviu cu realizatorul Jesse Watters de la Fox News (televiziune pro-Trump) la- făcut celebru pe un maghiar din România.

Donald Trump susține revolta TIR-iștilor din Canada, așa cum a provocat și asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Trump are nevoie să provoace și mai mult haos, după ce a pierdut alegerile categoric, sperând să revină la putere în 2024 și să anuleze, așa cum a recunoscut public, ancheta penală în care și el este implicat, legat de evenimentele în care au murit oameni nevinovați, inclusiv polițiști.

La protestul din Canada a apărut, ca și la Capitoliul, steagul confederat – despre care diverși politicieni canadieni au afirmat că dovedește că demonstrația e dominată de suprematiști albi.

Șoferul Csaba Vizi, care a spus că este maghiar născut în România și că vine din Windsor (Ontario), a declarat că va pleca ultimul de la protest.

„Voi merge acasă glorios ca Cesar sau într-un sac de transportat cadavre,” a afirmat el, precizând că, în momentul interviului, era deja de opt zile și trei ore în capitala federală canadiană.

Vizi a afirmat că a plecat de-acasă devastat după ce și-a pierdut locul de muncă și că este singurul din familie care muncește, așa că „nu există cale de întoarcere pentru mine.”

Românul a descris atmosfera actuală de la protest – desfășurat și împotriva restricțiilor impuse de autoritățile provinciale și federale canadiene în contextul pandemiei, criticate de mulți ca abuz al autorității – ca fiind similară cu cea existentă în timpul Revoluției din 1989 prin care a fost înlăturat de la putere dictatorul Nicolae Ceaușescu.

Filmarea cu șoferul canadian de origine română a devenit virală, ea fiind răspândită în comunitățile de români care locuiesc în Canada, dar și în Statele Unite. În general, aceștia au lăudat opiniile lui Vizi și s-au declarat în favoarea protestelor camionagiilor canadienii.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.