Dan Tăpălagă: ”Cîțu nu mai era atât de sărac din moment ce se plimba cu mașina prin America…”

Dan Tăpălagă: ”Cîțu nu mai era atât de sărac din moment ce se plimba cu mașina prin America…”

august 12, 2021 3

Dacă nu făcea pasul în politică, episodul din viața lui Florin Cîțu când, la 28 de ani, a făcut două zile de închisoare în SUA din cauză că s-a urcat la volan beat sau sub influența drogurilor, nu avea mare relevanță pentru cariera lui profesională.

Din punct de vedere legal, nu pare că avem un caz.

Faptele sunt atât de vechi încât din punct de vedere penal a intervenit reabilitarea. Dacă ce a făcut în SUA a fost infracțiune, pentru a avea relevanță juridică în România, statul american ar fi trebuit să facă o cerere de recunoaștere a deciziei pronunțate de instanța americană care l-a condamnat pe Florin Cîțu în 2000.

Acest lucru nu s-a întâmplat. Legea care interzice ocuparea funcției de premier de către persoane care au comis infracțiuni a fost adoptată mult după aventurile lui Cîțu în America și nu retroactivează.

Nu avem, pe scurt, un caz cu posibile consecințe juridice. Din punct de vedere moral, Florin Cîțu este însă culpabil, dat fiind că comis un abuz de încredere destul de urât.

În treacăt fie spus, parcă nu mai era chiar atât de sărac din moment ce se plimba totuși cu mașina prin America, despre care spune că a trebuit să o vândă ca să poată plăti amenda. Dar hai să zicem că era o rablă care mergea cu aer și se întreținea singură, irelevant până la urmă.

Cu adevărat relevantă este însă minciuna prin omisiune din CV-ul său romanțat.

Și politica funcționează după principiul firmelor de asigurări: cu cât contabilizezi mai multe abateri de la regulă și încălcări de lege, cu atât plătești mai scump factura în ziua votului, deoarece pierzi încrederea publicului că nu vei răsturna țara în primul șanț.

Poate ca episodul să-l facă mai simpatic în partid, dar nu cred că o minte sănătoasă poate accepta că i-a fost înșelată încrederea de către un politician care pretinde că este altfel decât rivalul său, Ludovic Orban, omul trecutului cu păcate cel puțin comparabile la volan.

Sursa: G4Media.ro/Dan Tăpălagă

VoxPublica
VoxPublica
3 comments on “Dan Tăpălagă: ”Cîțu nu mai era atât de sărac din moment ce se plimba cu mașina prin America…”
 1. Papalaga

  Papalaga un bou trist basisto-USRist mai prost decat prevede legea. Orice student are o masina in SUA ma prostovane, tu ce job ai aici ?

  august 13, 2021 Reply
 2. Bitea G

  Domnule Tapalaga esti foarte Prost informat,nu uita ca in America daca nu ai MASINA nu ai picioare ,Sunt foarte multe persoane in varsta care le VIND pe nimic 500-1000 cumperi o masina destul de buna .asa ca nu mai exagerați cu tot FELU de minciuni ,va INTRECETI in minciuni toti numai sa câștigați un ban necinstit. nu Mai veni cu minciuni cu drogurile,pentru drogurile nu stai numai 48 de ore.De Ce i-lfaceti ,puscarias .Nu a furat ,nimic nu a omorât pe nimeni ,nu sa bătut cu nimeni .Daca pentru doua zile reținut la politie i-l faceti puscarias,atunci cei care au furat vindut au tradat aceasta TARA cum ai faceti ,au ajuns prin parlament la curtea de conturi la BNR .Din ziaristi Onești si credibili ATI ajuns niste rebuturi

  august 14, 2021 Reply
 3. Marian

  „Legea care interzice ocuparea funcției de premier de către persoane care au comis infracțiuni a fost adoptată mult după aventurile lui Cîțu în America și nu retroactivează.” – sunteti in eroare, legea este activa referitor la numirea PM nu se refera la data infractiunii.

  august 15, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.