Dan Tăpălagă despre super-imunitatea magistraților care ”i-au mâncat din palmă” lui Dragnea

Dan Tăpălagă despre super-imunitatea magistraților care ”i-au mâncat din palmă” lui Dragnea

martie 19, 2021 0

Liderii coaliției au reușit să depășească blocajul din Parlament privind desființarea Secției Speciale cu prețul unui mic compromis: proiectul de lege s-a îmbogățit cu un nou amendament, depus de un reprezentant al minorităților naționale, care prevede că magistrații nu vor putea fi trimiși în judecată fără avizul CSM.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a dezvăluit public faptul că UDMR s-a luptat din greu pentru așa numite garanții împotriva unor presupuse abuzuri din partea procurorilor care ajung să ancheteze magistrați, cu argumentul că astfel de situații s-au înâmplat în trecut la DNA.

Pare un compromis minor, născut totuși din bune intenții, și anume preocuparea sinceră față de independența magistraților. Cum se explică, totuși, grija subită a parlamentarilor UDMR față de judecători și procurori, după ce sub regimul Dragnea au votat cot la cot cu PSD mutilarea legilor justiției și a codurilor penale tocmai pentru a prelua controlul asupra magistraților? Cum s-au transformat peste noapte din atacatori în apărători ai justiției? Ce miracol politic s-a produs?

În realitate, lucrurile nu stau chiar așa.

Toate suspiciunile se îndreaptă în acest moment către magistrații care au comis deja infracțiuni, abuzuri și acte vădit nelegale. Câțiva dintre ei ar putea face parte chiar din Secția Specială, care i-a anchetat la ordin politic pe toți acei magistrați incomozi pentru regimul Dragnea, inclusiv pe Laura Codruța Kovesi, supusă unui linșaj instituțional fără precedent pentru a o împiedica să ocupe funcția de procuror șef european.

Ei, acești procurori abuzivi, care știu bine ce au făcut, împreună cu magistrați din CSM care au lucrat pentru PSD și i-au oferit lui Dragnea consultații juridice pentru a-l ajuta să scape de pușcărie, cu toții se tem că ar putea răspunde într-o bună zi pentru faptele lor.

Ei au avut primii interesul să se pună la adăpost și să facă în așa fel încât legea de desființarea a secției speciale să prevadă că magistrații nu pot fi anchetați fără avizul lor, adică al CSM.

Sursa: Dan Tăpălagă/ G4Media

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.