De ce nu sunt bani de pensii și salarii: 4 ani, statul român a plătit degeaba o instituție care nu a făcut nimic

De ce nu sunt bani de pensii și salarii: 4 ani, statul român a plătit degeaba o instituție care nu a făcut nimic

martie 19, 2021 0

Foto sus: Cătălin Drulă, ministrul Trasporturilor, alături de Dan Barna, liderul USR (sursa – EVZ)

Nu are România bani pentru plata pensiilor sau a salariilor, pentru investiții în drumuri, infrastructură, dezvoltare? Asta auzim mereu din partea politicienilor atunci când caută motive de scuze pentru nerealizări.

Dar bani există dintotdeauna, doar că ei sunt risipiți masiv. Ba în favoruri acordate unora, vezi pensii speciale, sporuri aberante, dar și în funcții și chiar instituții create degeaba, pentru a toca sume de la buget.

Un exemplu este așa-numita Autoritate pentru Reformă Feroviară (ARF), creată să cumpere trenuri noi cu fonduri europene. După ce au plătit, lunar, vreme de PATRU ani, salariile angajaţilor şi toate cheltuilelile de funcţionare, autorităţile şi-au dat seama că instituţia este inutilă şi că nu a făcut nimic din ce trebuia. Acum o vor desfiinţa, iar milioanele de lei cheltuiţi vor fi trecuţi la pierderi, anunță jurnaliștii de la Digi 24.

Acum, noul ministru al Transporturilor anunță că ca repara acest rău imens făcut oamenilor simpli, care muncesc zi-lumină în țara asta și ar fi trebuit să fie primii beneficiari ai alocațiilor bugetare.

”Plătim pentru plimbarea unor trenuri goale, pe unele rute, plătim fără criterii de calitate, fără criterii de încărcare cu pasageri şi, în general, toate întrebările pe care le-am adresat  aici trebuia să mă adresez oamenilor care au inteligenţă nu?, creierul sistemului feroviar, al reformei  s-au izbit de non răspunsuri şi de ridicări din umeri”, anunță ministrul Cătălin Drulă.

Cine e vinovat pentru o astfel de hoție cu acte în regulă?

Păi, instituția a fost creată în 2016 de Guvernul Cioloș, dar la doua trei luni a venit la putere PSD. Suita de guvernări Dragnea (Grindeanu-Tudose-Dăncilă) n-a făcut nimic vreme de 4 ani cu instituția care ar fi trebuit să atragă banii UE pentru a circula mai bine pe calea ferată.

Nici nu aveau cum: grija lui Liviu Dragnea și a tovarășilor săi a fost doar încătușarea justiției independente și salvarea politicienilor corupți. Nu mai aveau timp și pentru ARF, pe care însă au ținut-o în viață artificial, spre durerea pensionarilor și bugetarilor din România.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.