Dancu-Nastase: this is the restart for a beautiful friendship?

iulie 11, 2008 0

Unul din adevarurile fundamentale – uitate sau puse in paranteza de cind Dancu face dizidenta in PSD cu priza la public si mai ales la presa – e acela ca ideologul „Grupului de la Cluj” a fost ministrul progagandei in guvernul majoritar social-democrat condus de Adrian Nastase.
Apoi, la doua ore dupa ce Vasile Dancu (impreuna cu Rus&Puscas)  si-a anuntat demisia din functiile de conducere din PSD, Adrian Nastase si-a exprimat amaraciunea pentru acest deznodamint. De crocodil sau nu, „lacrimile” fostului premier erau enorme. A se citi: regretele!
Intr-un interviu dat in aceasta saptamana revistei 22, Vasile Dancu vorbeste despre Nastase in acesti termeni: „Adică reforma a început odată cu Adrian Năstase, nu a început odată cu congresul din 2005. Adrian Năstase a adus oameni noi la partid, din societatea civilă, din universităţi, din ţară, a făcut documente principale de factură ideologică social-democrată europeană, care au depăşit chiar şi calea a treia. Stiu că avem din acea perioadă foarte multe lucruri care s-au făcut.”.
La scurt timp, pe blog revine la subiectul Nastase inr-o notita despre ascensiunea sa: „Am folosit doar energia pe care viata a inmagazinat-o in trei copii de ţăran, ajunşi fără de pile profesori universitari si adusi in politică de un lider care a incercat să scape de sistem. Nimic mai mult.” Carevasazica, „un lider care a incercat sa scape de sistem”.
Hm? Deocamdata, doar atit am de spus…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.