De ce nevaccinații s-au abonat la risc COVID și de ce imunizații vor sta liniștiți fără alte doze noi

De ce nevaccinații s-au abonat la risc COVID și de ce imunizații vor sta liniștiți fără alte doze noi

iulie 11, 2021 0

România a ratat obiectivul de a vaccina masiv populația împotriva COVID, motivul principal fiind efectul campaniilor conspiraționiste și subcultura științifică a unei anumite părți a populației, care trăiește încă în epoca leacurilor băbești și a țuicii ca tratament antiviral.

În Europa, situația e însă diferită, majoritatea populației având conștiința responsabilității față de viață și a protejării celor mai vulnerabili, prin imunizarea în masă, care acum e posibilă  grației suficienței loturilor de produse.

Uniunea Europeană şi-a atins obiectivul de a dispune de suficiente doze pentru a vaccina 70% din populaţia sa adultă împotriva COVID-19, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Persoanele care sunt complet vaccinate nu au nevoie de o a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, spun oficiali americani din domeniul sănătății și al medicamentelor. „Suntem pregătiți pentru dozele de rapel dacă și când știința demonstrează că sunt necesare”, au transmis într-o declarație comună FDA și CDC.

Agențiile au transmis că cei care sunt vaccinați sunt protejați și de noile variante, inclusiv varianta Delta care este în creștere. Dar i-au îndemnat pe americanii care nu au fost încă vaccinați să se imunizeze.

„Oamenii care nu sunt vaccinați rămân în pericol. Practic, toate spitalizările și decesele Covid-19 sunt printre cei care nu sunt vaccinați”, se menționează în comunicatul citat de NBC News.

Virusul a ucis peste 4 milioane de oameni din întreaga lume într-un an și jumătate de când a fost declarată pandemie. SUA ocupă primul loc cu cel mai mare număr de decese raportate, cu peste 600.000, urmate de Brazilia și India.

Pfizer a anunțat joi că va solicita autorizația pentru a treia doză de vaccin. Potrivit companiei, o a treia doză de vaccin, administrată la șase luni de la cea de-a doua, sporește imunitatea împotriva noilor variante de SARS-CoV-2, inclusiv Delta.
„Pfizer şi BioNTech au constatat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual”, au explicat companiile, citate de Digi24.ro.

Un alt studiu, realizat luna trecută de AstraZeneca, indica necesitatea celui de-al treilea vaccin. Totodată, Rusia și Turcia au început administrarea unei a trei doze din serul Sputnik, pentru a crește protecția în fața tulpinii Delta.

Agențiile SUA au declarat că vor continua să studieze vaccinurile.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.