De ce nu va câștiga Putin războiul din Ucraina

De ce nu va câștiga Putin războiul din Ucraina

martie 7, 2022 0

Putin poate transforma în ruine toate marile orașe ale Ucrainei și poate ucide sute de mii de civili, așa cum a făcut deja în Siria, îi poate ucide pe Zelensky și pe toată conducerea aleasă democratic a Ucrainei, dar va fi imposibil de controlat, cu echivalentul a două stadioane de soldați demoralizați și mediu echipați, o populație ostilă de 40 de milioane, cu o forță armată de peste 1 milion de oameni, înarmată constant de aliați, pe un teritoriu cu 50% mai mare decât Irakul.

În curând, rachetele de croazieră rusești se vor termina, tancurile vor începe să se defecteze în număr mare, soldații ruși vor obosi și vor trebui să fie înlocuiți.

Pierderile armatei ruse sunt deja mult mai mari în Ucraina, decât în ​​Afganistan în anii ‘80, ucrainenii au drone mai avansate, informații mai bune și echipamente de infanterie mai performante decât inamicii lor. Cum își imaginează Putin “victoria”, nu îmi dau seama.

În fiecare zi, soldații ucraineni sunt mai mulți și mai bine înarmați, în timp ce Putin are pierderi greu de înlocuit, mai ales în echipamente scumpe.

O linie de la Kiev la Odesa împarte țara aproape în două.

Jumătatea de vest a Ucrainei este aproape neatinsă de trupele terestre rusești și are păduri și munți, nu sunt câmpiile din est.

Există un teritoriu mare al Ucrainei, între Lvov și granița de vest, înconjurat de țări NATO, unde va fi aproape imposibil ca Forțele Aeriene Ruse și rachetele de croazieră să opereze. Pe acest teritoriu rușii vor suferi pierderi mult mai mari decât în est.

Din Ucraina de Vest, noua conducere marionetă a lui Putin și trupele de susținere vor fi atacate în mod constant ani de zile, în special cu drone avansate și comandouri. Speranța de viață a fiecărei marionete instalate de Putin la Kiev, va fi de câteva săptămâni. Va fi cel mai periculos serviciu din lume.

Va folosi Putin arme nucleare împotriva Ucrainei pentru a câștiga războiul?
Foarte puțin probabil să folosească, și mai puțin probabil să câștige astfel.

De ce?

NATO nu poate ști dacă lansările nucleare sunt împotriva Ucrainei sau împotriva NATO, și va trebui să lovească imediat și decisiv.
Loviturile nucleare asupra Ucrainei de Vest oricum ar provoca victime și în țările NATO.

Singura modalitate de a termina rapid acest război este ca Ucraina să primească foarte multe de drone de înaltă tehnologie, pictate cu steagul ucrainean și controlate de oriunde.

Sursa: Lumea Liberă

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.