”De văzut jocul USRPLUS. Orban umbla de luni de zile cu hârtiuța despre accidentul din SUA în servietă și o arăta liberalilor”

”De văzut jocul USRPLUS. Orban umbla de luni de zile cu hârtiuța despre accidentul din SUA în servietă și o arăta liberalilor”

august 16, 2021 0

Scandalul din PNL provocat de adversarii actualului premier se dezumflă pe zi ce trece, pe măsură ce Florin Cîțu a rămas ferm pe poziție, iar președintele Iohannis a transmis public un mesaj indirect de susținere a actualului șef de cabinet de la Palatul Victoria.

În paralel, ies la iveală detalii despre cum a fost pusă la cale debarcarea lui Cîțu, prin scormonirea în trecutul său de care Ludovic Orban n-ar fi fost străin, crede jurnalistul Dan Tăpălagă:

”După ce prietenii domnului Orban au scotocit temeinic prin debaraua premierului, aruncă azi în el cu toate oscioarele găsite în trecutul aventuros al tânărului Cîțu prin America.

Cât despre arătat pisica, tot mai mulți liberali relatează că Orban umbla de luni de zile cu hârtiuța despre accidentul din SUA în servietă și o arăta liberalilor pentru a-i convinge că adversarul său va fi în curând istorie, prin urmare nu merită votat la șefia partidului.

Chiar dacă nu foarte demn, Cîțu rezistă eroic în fața ofensivei totale declanșate de rivalul său politic. A anunțat deja că nu demisionează iar președintele Klaus Iohannis s-a afișat cu el, sâmbătă, de Ziua Marinei, tocmai pentru a transmite public, fără echivoc, că premierul se bucură mai departe de susținere la Cotroceni”, scrie gazetarul, într-un comentariu publicat de G4Media.ro.

Potrivit acestuia, Iohannis nu-și mai poate permite o criză politică, mai ales în pragul exploziei pandemice.

”Dacă ar renunța la candidatul Cîțu, ar trebui să-l zboare și din funcția de premier. Nu poate fi rău doar pentru partid, dar bun pentru țară. A-i cere să demisioneze de la Palatul Victoria ar însemna să arunce țara în criză politică și să piardă controlul pe guvern. (…) Dar aceste atacuri dezlănțuite, alimentate de tabăra Orban, neasumate de liderul PNL, riscă să aibă efectul de bumerang.  Ele nu-l distrug doar pe Cîțu, ci lovesc fără milă în tot partidul. Intrat în faza luptelor corp la corp, fără prizonieri, cu toate podurile aruncate în aer, războiul intern va lăsa urme adânci în procentele și imaginea PNL.”, este de părere Tăpălagă.

Jurnalistul urmărește cu atenție jocul USRPLUS, formațiune care îl susține din umbră pe actualul premier.

”O mică paranteză: va fi de văzut cum se poziționează USR-PLUS la ședința coaliției, dacă Barna și Cioloș, aflați și ei în competiție internă, vor pune presiune pe Florin Cîțu sau nu. Comportamentul lor merită o analiză separată. Deocamdată constatăm că nu fac valuri și nu agită sloganul cu care au câștigat alegerile pentru a-i cere premierului să plece”, mai scrie Dan Tăpălagă.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.