Ludovic Orban: ”USRPLUS a ales primul-ministru, nu eu”. Mesaje pentru Cîțu și Iohannis ale liderului PNL

Ludovic Orban: ”USRPLUS a ales primul-ministru, nu eu”. Mesaje pentru Cîțu și Iohannis ale liderului PNL

august 16, 2021 1

Invitat la Realitatea Plus pentru a comenta criza actuală din PNL, Ludovic Orban a evitat să-l atace direct pe Florin Cîțu, actualul prim-ministru, dar nu a omis să pună degetul pe rană atunci când a simțit nevoia să se delimiteze de scandalul izbucnit în jurul primului-ministru.

Întrebat de ce l-a susținut pe Florin Cîțu pentru funcția de șef al Guvernului, după alegerile din decembrie 2020, Orban a adus în discuție momentul de blocaj în negocierile din iarna trecută dintre PNL, USRPLUS și UDMR.

”Iertați-mă, dar nu eu am decis numele premierului, ci USRPLUS. Vă aduc aminte că, după ce negocierile pentru formarea noului Guvern s-au blocat (n.r.- refuzul anunțat public de Dacian Cioloș, ex-liderul PLUS la acel moment, față de desemnarea lui Orban ca premier), am fost nevoit să convoc Biroul Permanent Național al PNL, pentru a lărgi mandatul meu de negociere, pentru că nu găseam nicio altă soluție. Iar conducerea partidului a decis atunci să apară în discuție și numele lui Florin Cîțu. Deci nu eu am decis numele premierului, ci USRPLUS”, a declarat liderul liberal la Realitatea Plus.

Orban s-a arătat deranjat puternic de scandalul în care a fost implicat Florin Cîțu, după dezvăluirile privind amenda sa de circulație din SUA.

”Vă dați seama că sunt foarte afectat. Eu conduc PNL și ne aflăm acum într-o situație care ne poate afecta viitorul. Nu vreau să vorbesc de acest subiect, nu vreau să-l folosesc în campania internă din partid”, a spus Orban.

Liderul PNL a avut un mesaj și pentru președintele Iohannis.

”Eu am transmis un mesaj către cei din exterior care se implică că nu mă las intimidat și că eu duc bătălia până la capăt, nu mă las. A ajuns, a ajuns. Președintele Klaus Iohannis a ajuns președintele României cu sprijinul PNL și în primul mandat. Eu m-am retras din cursa pentru șefia PNL pentru ca să fie ales Klaus Iohannis președintele PNL ca să candideze la președinția României. Dovada că decizia mea de retragere a fost un sacrificiu personal. Eu mă alegeam președintele PNL după eșecul USL și demisia lui Antonescu cu aplauze, nu cu voturi. Am renunțat să candidez la președinția PNL pentru că am considerat că trebuie să alegem la președinția PNL un membru al PNL care să câștige președinția țării”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a simțit nevoia să transmită un mesaj pe adresa Palatului Cotroceni din cauză că, spune liderul PNL, partidul a ajuns ”ciuca miștourilor” pe internet.

”Doar PNL l-a susținut în 2019. Președintele Iohannis este la al doilea mandat și cred că PNL și-a onorat toate angajamentele față de el și este extrem de important ce se întâmplă cu PNL. El trebuie să se gândească la soarta PNL și soarta PNL nu trebuie să fie asta. Să fim sub asediu din cauza faptului că un reprezentant al PNL nu a avut curajul să comunice public, nici măcar președintelui. Am ajuns la ciuca miștourilor, îmi e frică să deschid internetul, e un izvor nesecat de glume și de batjocură, nu pentru cum se guvernează, ci din cauza unei situații pe care premierul nu știe să o trateze”, a mai spus Orban.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.