Deci se poate: EBA franţuzească dă înapoi

octombrie 23, 2009 0

Iata ca uneori un scandal poate impiedica un caz de nepotism flagrant. Salutam pe aceasta cale poporul francez care mai are ceva voce. Candidatura lui Jean Sarkozy făcuse mari valuri în presa franceză pe netul francez. Şi minunea s-a întîmplat. Fiul lui Sarkozy a dat înapoi. Nu definitiv. Se pregăteşte de altele, deducem din tonul declaraţiilor sale.

Jean Sarkozy, fiul preşedintelui Nicolas Sarkzozy a renunţat să-şi mai depună candidatura pentru a conduce o importantă structură publică, însărcinată cu amenajarea zonei La Defense, unde se află cel mai mare cartier de afaceri din Europa.
În ultimele două săptămâni, atât tatăl, cât şi fiul s-au aflat sub focul criticilor şi al acuzaţiilor de nepotism. Retrăgându-şi candidatura, Jean Sarkozy reuşeşte însă o veritabilă lovitură mediatică, pentru că el şi-a anunţat decizia joi seară, ca invitat al jurnalului de la ora 20, pe postul de televiziune public France 2, urmărit de milioane de francezi.
„Nu vreau să-mi continui cariera politică sub semnul suspiciunii”, a spus el, recunoscând totodată că polemica provocată în ultimul timp a fost pentru el o încercare, o experienţă.
Tehnic vorbind, el se retrage din cursă în contextul în care vineri, 23 octombrie se reuneşte Consiliul General al Departamentului Hauts-de-Seine, departamentul cel mai bogat din Franţa, pentru a-şi desemna reprezentantul în Consiliul de Administraţie al organismului public de amenajare a zonei La Defense. (mai mult pe RFI)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.