Declarat mort, și-a revenit înainte de autopsie! ”S-a trezit atunci când îl scoteam din husă, pentru a-l tăia”

Declarat mort, și-a revenit înainte de autopsie! ”S-a trezit atunci când îl scoteam din husă, pentru a-l tăia”

august 26, 2021 0

După 13 luni de moarte oficială, Gonzalo Montoya arată destul de bine. Pozează cu soția sa, Katia, în timp ce odraslele lui vin și pleacă cerându-le libertate părinților. Scena se petrece într-un parc, între blocuri, din centrul orașului Oviedo, la sfârșitul lunii februarie, deși gazdele poartă mâneci scurte.

Trebuie doar să-i pui ”mortului” o singură întrebare – ce s-a întâmplat la 7 ianuarie 2018? – pentru ca el să înceapă să vorbească cu mare zbucium.

Nu ar fi nimic ciudat ca povestea lui să pară dintr-un film comun al lui Tarantino și Berlanga.

Centrul Penitenciarului Asturia – cunoscut popular ca Villabona (la 15 kilometri de Gijón) – a fost locul uneia dintre cele mai absurde scene din istoria penitenciarelor.

Presa a relatat pe atunci că un deţinut spaniol declarat decedat după o aparentă tentativă de sinucidere, care s-a trezit la viaţă pe când se afla la morgă, în timp ce se făceau pregătiri pentru autopsie!

Încarcerat într-un penitenciar din apropierea oraşului Oviedo, în nordul Spaniei, bărbatul a fost găsit într-o duminică, în jurul orei opt dimineaţa, acum patru ani, iar trei medici ”au constatat că nu prezenta semne vitale”, potrivit unui purtător de cuvânt al penitenciarului.

”Cadavrul” a fost apoi transportat la institutul de medicină legală din Oviedo, unde s-a constatat că nu era mort, după care a fost transferat la un spital.

”Mortul” era Gonzalo Montoya, care ispășea o pedeapsă pentru furt de metale.

Autorităţile nu au putut preciza cât timp a fost considerat ”mort”.

”S-a trezit atunci când îl scoteam din husa mortuară pentru a-l pune pe masa de autopsie”, a povestit pentru jurnalişti tatăl acestuia, José Carlos Montoya, afirmând că fiul său şi-a pierdut cunoştinţa după o tentativa de sinucidere cu ajutorul medicamentelor, care a avut loc în închisoare.

Corpul său era deja pregătit pentru autopsie în momentul în care a revenit la viaţă, a mai precizat tatăl deţinutului.

„Nu-mi amintesc nimic, mi-au spus mai târziu colegii din închisoare: au mers să facă prezența la opt dimineața, au deschis ușa și m-au găsit nemișcat. Au dus pe toți prizonierii la galerii. Au venit doctorii. Aproape nici nu m-au atins. Doctorul, deținut mort găsit și de îngropat… Imaginați-vă că mă trezesc în congelatorul criminalistic. Dacă aș fi conștient că m-au lăsat mort, aș fi murit chiar acolo … de frică ”,a povestit ulterior Gonzalo pentru El Confidencial.

„Puțin a lipsit ca să îl ucidă ei singuri. Era deja vopsit pentru a i se face autopsia. Am trăit momentul cu toții fatal. Dar, hei, mulțumesc lui Dumnezeu că este aici și poate el să explice totul… Când o persoană moare, primul lucru pe care trebuie să-l facă este să verifice medical, dar … „, spune și Katya, soția ”Mortului”.

Gonzalo nu a lăsat să moară însă toată întâmplarea. A făcut plângere pentru daune de 50.000 de euro. Procesul e încă pe rol.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.