Democrația din România este sublimă, dar nu este funcțională

Democrația din România este sublimă, dar nu este funcțională

decembrie 22, 2021 1

Sistemul de învățământ a rămas de tip comunist și pregătește, majoritar, analfabeți funcțional
În toată țara predomină analfabeții funcțional și incompetenții pregătiți de sistemul de învățământ de tip comunist al omului nou început în 1976 și continuat până în zilele noastre.
Nu mai există speranțe ca în viitorul apropiat să putem avea democrație funcțională în România din cauza sistemului de învățământ de tip comunist, practicat.

Oare ce fel de politicieni pot fi politicienii români?
Dacă vor să fie politicieni care construiesc ar fi bine să știe că miza unei veritabile bătălii politice, nu este murdărirea cu dejecții (reale sau inventate) a adversarilor, ci apărarea cu orice preț a unor valori în jurul cărora oamenii să dorească să se reunească.

Electoratul se atrage construind modele și bune practici în societate
Când se lipesc etichete ale infamiei pe fruntea celor care gândesc altfel nu se atrage electorat. Electoratul se atrage construind modele și bune practici în societate.

Analfabeții funcțional și incompetenții pot doar revizui, dar nu pot schimba nimic
Din punctul meu de vedere în politica autohtonă, partidul USR PLUS inclus, sunt mulți analfabeți funcțional și incompetenți care habar nu au de cunoștințe elementare de matematică, fizică, legislație, drepturi și libertati cetățenești, Constituție, etc., dar sunt posesori de diplome universitare și au pretenția că pot face reforme constructive. Tot ce pot face cu nivelul lor de pregătire este să revizuiască, dar să nu schimbe nimic.

Ildiko Bădescu
Ildiko Badescu
One thought on “Democrația din România este sublimă, dar nu este funcțională
  1. Aurel

    „Construirea de modele si de bune practici in societate atrage electoratul” . Corect , daca dupa ~89 ,evenimentele s-ar fi petrecut in acest mod. Din nefericire , la acest moment al adevarului, Romania”gafaie” sub talpa „analfabetilor functionali si a incompetentilor,” , la care adaug si a hotilor. In plus, sustin faptul ca interesul de a revizui sau de a schimba ceva , nu exista. Poate interesul de a aduga sau elimina cate ceva , potrivit propriilor interese, sa existe la unii dinte politicieni.
    Dupa obtinerea votului , in secunda doi , interesul pentru votanti dispare . Vorbe goale in campanii electorale , consultanti platiti , ptr. a gasi noi „minciuni’ de a atrage electoratul etc.Rezultatul : dezamagire , lipsa de speranta si chiar disperare uneori.

    ianuarie 5, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.