Democrația în societatea predominant colectivistă

Democrația în societatea predominant colectivistă

martie 23, 2022 1

De ce nu avem democrație funcțională în România?

Pentru a avea o democrație funcțională este nevoie ca politicienii să aibă un comportament model.

De ce este nevoie ca politicienii să fie modele de comportament?

Pentru că la noi predomină societatea de tip colectivist care este total diferită de societățile de tip autonomist comunitare. Compatrioții noștri au nevoie de tătuci conducători. În democrația autohtonă, de modelul comportamental al politicienilor conducători depinde succesul democrației funcționale.

Cum sunt politicienii conducători în prezent?

Politicienii conducători au adoptat comportamente de tip infracțional cum ar fi hoțiile, minciunile și escrocheriile. Aceste comportamente s-au rostogolit și la cetățeni.

Sindromul Hybris se poate dezvolta rapid în societatea democratică predominant colectivista

În societatile democratice predominant colectiviste conducătorii politici se pot molipsi rapid de sindromul Hybris dacă nu au comportamente exemplare. Cetățenii dacă nu văd modele comportamentale corespunzatoare la conducători ajung să sufere și ei de sindromul Hybris în momentul în care au acces la o funcție de putere fie ea cât de mică.


Politicienilor din democrațiile cu societate predominant colectivista nu li se poate permite niciun derapaj comportamental

Occidentul a greșit și greșește în relațiile cu țările democratice cu societate predominant colectivistă pentru că a abordat cu ele relații fezabile pentru țări cu societate predominant autonomist comunitară.

NOTĂ: Sindromul Hybris este un comportament sau un sentiment exacerbat, alimentat de excesul de putere.
Mai multe despre acest sindrom, vezi aici: Sindromul Hybris

Ildiko Bădescu
Ildiko Badescu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.