Va arunca Rusia bomba nucleară în Rusia? Cea mai mare amenințare pentru Moscova vine din interior

Va arunca Rusia bomba nucleară în Rusia? Cea mai mare amenințare pentru Moscova vine din interior

martie 23, 2022 0

Cel mai mare pericol la adresa Rusiei și asupra destinului poporului rus este produs chiar în aceste zile de Rusia însăși, prin războiul declanșat odată cu invadarea Ucrainei.

De aproape o lună de la crimele în masă comise de ”armata roșie”, Rusia se prăbușește pe toate planurile: atacul militar este un eșec total, în ciuda faptului că Moscova a aruncat nu mai puțin de 1.100 de rachete în Ucraina, deoarece Rusia nu a cucerit nimic până în prezent (nici orașul Mariupol, distrus complet, nu este controlat de Putin).

Economic, Rusia se prăbușește vertiginos, criza de alimente și produse e tot mai gravă, oamenii rămân fără locuri de muncă, bani, case etc.

Pe plan internațional, nimeni, nici măcar China sau Coreea de Nord nu mai vor să audă de Rusia, deci izolarea e completă.

Dar cu toate acestea, liderii de la Kremlin nu se opresc din aventura care le distruge țara și amenință cu… bomba atomică!

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, marți, că Rusia va folosi arma nucleară doar dacă „existența sa ar fi amenințată”.

Cu alte cuvinte, se va ataca Rusia pe ea însăși? Deoarece existența Rusiei este amenințată acum doar de…Rusia.

La începutul invaziei rusești, Putin a pus forțele nucleare în stare de alertă ridicată, provocând îngrijorări cu privire la intențiile sale.

În 14 martie, secretarul general al ONU, Antonio Guterres spunea că „posibilitatea războiului nucleare, odinioară de neconceput, este acum, din nou, reală”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.