Despre "fripturiştii lui Băsescu"

noiembrie 5, 2009 0

Un articol mai înverşunat ca însăşi prostia a fost publicat ieri în Cotidianul. Au fost puşi la zid şi scuipaţi mai mulţi susţinători ai lui Traian Băsescu pentru faptul că îl susţin pe Traian Băsescu. Horia Patapievici, Teodor Baconsky, Traian Ungureanu, Monica Macovei, Vladimir Tismăneanu, Sever Voinescu, Mircea Mihăieş, Cătălin Avramescu, Sebastian Lăzăroiu, Toader Paleologu au fost clasificaţi într-un registru inferior al umanităţii, au fost deposedaţi de toate meritele personale şi insultaţi ca la uşa cortului. Mircea Cărtărescu, Ioan T. Morar, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu au fost doar luaţi cu portiera. Lor li s-a amintit că lista le-a şuierat pe la ureche şi că puţin a lipsit să întrunească votul juriului.
Prima parte a listei, cea supusă atacului frontal conţine oameni pe care îi cunosc destul de bine. Unii îmi sunt amici, cu alţii am lucrat, am colaborat, am băut o bere. Pe alţii i-am admirat de la distanţă, cåţiva mi-au fost indiferenţi. Toţi l-au susţinut şi îl susţin pe Traian Băsescu şi, poate cu excepţia domnului Baconsky, toţi au făcut-o ceva mai strident decåt era cazul. Cu cåţiva dintre ei m-am înfruntat personal, am polemizat, am schimbat argumente şi ironii. Mi s-a părut întotdeauna că unii dintre ei îmbrăţişau un discurs pro Băsescu mai prejos de inteligenţa medie. Dar a scrie negru pe alb, aşa cum a făcut-o Cotidianul, că aceşti oameni sunt mediocri şi impostori, e prostie curată.
Scriu acest text ca să mă delimitez de ceea ce s-a petrecut ieri în Cotidianul, un ziar de care m-am ocupat din august 2004 pånă în august 2009. Un ziar frumos, inteligent, renăscut dintr-o aventură a Academiei Catavencu. Un ziar cu jurnalişti tineri, urbani, cu apetit pentru cultură şi umor. Un ziar care azi nu mai e, fără discuţie, ceea ce a fost.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.