Din POIENITZA – numarul doi

iulie 2, 2008 0

(reiau o idee pe care sper sa o transform intr-un obicei. Astazi: Nicole!)
„Vasile Dancu – biograful PSD?
Într-o zi, tot o să se prindă că nu eşti unul
de-al lor. O să afle că nu poţi urî cu destulă putere
şi nici nu ai reuşit să ucizi prizonierii care
ţi-au fost lăsaţi pe mână după una din bătăliile
câştigate.
…”
( http://vasiledancu.blogspot.com/2008/01/stnga-pe-care-va-trebui-s-o-reinventm.html )
Problema e ca, citind „executia” pesedista a lui Vasile Dancu, reconstitutia pe blogul sau, m-am intrebat al cui este Vasile Dancu. Daca faci abstractie de functia si implicarea politica a sa, adica de fost ministru in Ministerul Informaţiilor Publice în Guvernul României, in prezent senator PSD de Cluj in Parlamentul României, membru al Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă si deputat in Parlamentul European, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională, poti crede ca dl Vasile Dancu este ca mine, ca tine, ca si cel care deja a emigrat, ca si cel care se pregateste s-o faca, este ca noi toti de 18 ani, aflati in cautare si nesomn in Romania Lor. Identifica gesturi si sentimente tot astfel cum critica ideologii si fariseisme politice, analfabetisme politice si dare de bale pe scarile nesfarsite ale propriului partid, scrie pe servetele dovezi de nealiniere precum demult unii dintre noi la Km Zero.
Mai bine dizolvati decat asimilati!” a zis, de nici nu te prinzi ca mananca aceeasi paine cu colegii sai de partid.
Intr-un exercitiu de maxima sinceritate l-as putea intreba daca si dansul, ca si Cartarescu, ar fi plecat in Congo in 2004 o data cu alegerea dlui Nastase ca si presedinte al Romaniei. Daca astazi pe dl Dancu il bantuie ideea emigrarii, as dori sa stiu daca ar pleca astfel ca senator de pe lista lui Nastase sau ca sociolog, deoarece nu mi-e clar de cine/ce anume depinde disidenta sa. Chiar mi-ar fi bine sa stiu daca, din actuala corola de minuni a PSD, e cineva sau ceva pentru care nu ar parasi partidul.
Dl Dancu scrie si scrie bine. Ba, as putea sa ma declar induiosata si as putea sa-i devin fan pentru ca nu te poate lasa neatins sa-ti regasesti propria disperare, in oglinda cu cea notata frenetic la Constanta :
Cand mă gandesc că se intampla, desi pare absurd, ca fiul si fiica mea sa traiască intr-o Romanie in care Nicusor Constantinescu, Oprisan, sau Dragnea, se viseaza ministri imi vin in minte doar doua ganduri: emigratia sau haiducia. Inseamna ca statul este complet absorbit de grupari si clanuri si politica nu mai are sens. Are loc o tribalizare a politicii.
Am vrut ca Politica inutila sa se termine cu cuvintul SPERANȚA. Chiar si cuvintele pot sa moară …
Nu plecati, domnule Dancu din PSD, ramaneti acolo, pentru ca nimeni n-a scris atat de acut si de realist despre acest partid al raptului, batjocurii si nesinceritatii. Daca nu veti reforma partidul pentru ca nu aveti CE reforma, macar noi vom primi cele mai certe informatii, ale unui cronicar talentat, iar apoi istoria va va multumi. Pentru asta nici nu va trebuie sa va lasati telefonul la usa inaintea sedintelor, aveti totul pe retina si in orizontul de asteptare al copiilor dumneavoastra.
Daca totusi obositi, poate incercati un partid regional de stanga, nu ca as dori eu vreo stanga, dar macar asa sunt sanse ca PSD sa-si numere micii si ciorba de burti . Prin competitie. Dar nu prin una de tip Oprescu.
Nu sunt nici trista, nici cinica atunci cand spun asta, dar traim intr-o tara care isi ucide adevaratii sfinti, nu-i propune in coada vreunei liste uninominale pentru ca nu vor sa cumpere voturi, iar atunci cand nu reuseste sa-i ucida, ii alunga si ii lapideaza. Avocatul ingerului isi ia pauze lungi, pentru ca nimeni nu il mai asculta.
Scrieti, domnule Dancu, scrieti inainte! PSD nu va va multumi. Noi, oamenii – da.”
Nicoleta Tudor

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.