Dinescu. Tămîioasa şi murăturile Coaliţiei GRIVCO

noiembrie 8, 2009 0

Treceam lenes prin camera cind am auzit televizorul cum tipa din nou: DICTATURA! Ne intoarcem la dictatura!
Aud des, e drept, in ultima vreme povestea asta si mi se pare de prost gust – cei care denunta „dictatura” nu cred ca isi pun mari probleme cu privire la ceea ce se numeste pretentios si intelectual „proprietatea termenilor”.
OK! Deci – DICTATURA! Basescu l-a dat jos pe Dinescu de pe o scena electorala de la Cetate. „Dictatorul” Basescu l-a invitat cu dintii scrisniti pe exoticul personaj sa paraseasca scena sa de campanie si sa mearga eventual la TV. (A dracu’ dictatura asta, nu ma pot abtine sa nu observ! Securistii care il omorau in bataie pe Gh Ursu sau care o stilceau pe Doina Cornea ii invitau pe cei doi sa paraseasca arestul si sa mearga in prime-time la TV!)
Revin. Deci – DICTATURA! Apare si Dinescu. Care explica versiunea domniei sale cu privire la ce s-a intimplat. Spune ce ar fi vrut sa ii spuna lui TB pe scena si, spre final, marturiseste ca l-ar fi vrut ca oaspete la conacul lui de la Cetate. Si ajuns aici incepe: as fi vrut sa guste si el muratura adevarata, sa bea o tamiioasa sanatoasa, sa manince o piine facuta in ţăst. Nu vedeti cum arata? A ajuns mic de tot, are 45 de kile.
Basescu nu a mai apucat sa guste din bucatele lui Dinescu (gustate, spune poetul, de fosti presedinti si care vor fi gustate si de viitori presedinti – ca zilele urmatoare trec pe la Cetate si Geoana si Antonescu). Iar Dinescu, in plina dictatura, a ajuns in prime-time, la TV, acolo unde il trimisese si Basescu.
Ce tara! Cum sa te plictisesti in ea, draga Liviu Antonesei? Cum?
P.S. Trebuie sa admit ca, fie si daca TB a actionat in logica demonizaii Grupului Grivco (acum si cu muraturi:)!), gestul sau e unul mai degraba previzil si obosit. Cindva, TB ar fi putut sa scoata mai mult de la el intr’o asemenea situatie.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.