Directivele secrete ale lui Miron Mitrea catre candidatii PSD. Cu stima :)

noiembrie 1, 2008 0

Spre deliciul adversarilor PSD (ca nu le slujeste la mai mult) si al chibitilor (printre care ma numar), iata ce ar trebui sa auzim noi de la candidatii partidului lui Geoana, in aceasta campanie electorala, vis-a-vis de comportamentul bancilor din Romania in contextul crizei mondiale, a UDMR in chestiunea limbii romane pe care, conform Marko Bella, elevii romani ar trebui sa o invete obligatoriu si a lipsei de reactie a guvernului Tariceanu.
Textul de mai jos reprezinta un ghid de mesaje pe care staff-ul de campanie al PSD (sub semnatura lui Miron Mitrea) l-a transmis propriilor candidati. Eu tind sa fiu de acord doar cu prima parte, nu si cu ipocrizia unui partid de al carui compatimism ma lipsesc oricind fara sa clipesc.
Here you are:
Mesaje – 21 octombrie 2008
Guvernul este obligat să protejeze cetăţenii de abuzurile băncilor
• Sub pretextul crizei economice, băncile au majorat dobânzile variabile cu până la 30%.– Aceste majorări nu au fost justificate total. Practic o serie de bănci au profitat de criza economică internaţională pentru a lua bani din buzunarele românilor.
– Mai mult, după ce indicatorii care au dus la majorarea dobânzilor au revenit la normal, băncile refuză să scadă dobânzile.
• Până în prezent Guvernul a fost total absent.
– Nici primul ministru, nici ministrul de Finanţe nu s-au deranjat măcar să atragă atenţia în mod public băncilor să renunţe la aceste practici imorale de jefuire a cetăţenilor.
– Comportamentul cinic al acestor bănci şi indiferenţa Guvernului României afectează foarte mulţi oameni.
– Este vorba în principal tot de oamenii cu posibilităţi reduse, care au credite de maxim 5.000 de euro şi care se văd acum în situaţia de a plăti rate mult mai mari.
• PSD solicită Guvernului să adopte public o poziţie în legătură cu abuzul pe care îl fac băncile sub umbrela crizei economice.– Aceste abuzuri ale băncilor se datorează în parte şi vidului de autoritate pe care guvernarea de dreapta a încurajat-o în ultimii patru ani.
– Statul are obligaţia să îşi protejeze cetăţenii. Acesta trebuie să intervină inclusiv când unele instituţii afectează direct interesele oamenilor de rând, încercând să obţină profituri uriaşe într-o manieră imorală.
• Guvernul trebuie să prezinte un plan de măsuri pentru a combate comportamentul abuziv al băncilor.– Acest subiect a fost adus în prim plan încă de la primele semnale ale crizei economice.
– De atunci Guvernul nu a făcut nimic pentru a proteja interesele celor care au credite la bănci şi care acum sunt puşi în situaţia de a plăti în fiecare lună rate cu 30% mai mari.
• PSD solicită Guvernului să prezinte o strategie de combatere a comportamentului abuziv al băncilor.
Marko Bela vrea ca românii din Ardeal să fie obligaţi să înveţe limba maghiară
• Propunere a lui Marko Bela este o demonstraţie de impertinenţă din partea unui partid care a stat la guvernare pentru cea mai lungă perioadă de timp în România după 1989.• Guvernul şi primul ministru nu au amendat atitudinea UDMR, deşi a avut o şedinţă comună cu Guvernul maghiar.
– Declaraţiile sfidătoare ale lui Marko Bela trebuie combătute energic de către Guvernul României.
– UDMR este partenerul PNL în Guvern, iar primul ministru are obligaţia să se delimiteze ferm de declaraţiile lui Marko Bela.
– La şedinţa comună cu Guvernul maghiar orice lider responsabil al Executivului avea datoria să amendeze excesele UDMR.
• Tăcerea Guvernului îl face complice la atitudinea UDMR.
– Faptul că primul ministru nu a reacţionat la declaraţiile ipocrite ale partenerilor săi din Guvern îl face complice la atitudinea nesimţită a liderilor UDMR.
– Primul ministru este obligat, în numele Guvernului României, să se delimiteze clar de atitudinea UDMR.
– În caz contrar, Călin Popescu Tăriceanu se face responsabil de acceaşi atitudine impertinentă pe care o demonstrează Marko Bela.
Si pentru ca tot si-au lansat deja candidatii, iata si documentul prin care acelasi Miron Mitrea le spunea cum s-o faca.
Nr.180 /CE/18.10.2008
CĂTRE ORGANIZAŢIA PSD
ÎN ATENŢIA PRESEDINTELUI–COORDONATORUL DE CAMPANIE ELECTORALĂ

Pentru a marca inceputul campaniei electorale, se va organiza, Lansarea la nivel de Circumscriptie Judeteana, simultan in toata tara, vineri 31 octombrie 2008.
Va recomandam, ca aceste manifestari, sa se organizeze in aer liber, in masura in care timpul o permite, fiind insotite de programe artistice, care sa asigure prezenta a cat mai multor persoane.
Premergator evenimentului de lansare, se va organiza conferinta de presa cu toti candidatii.
Pana miercuri, 22 octombrie 2008, va rugam sa ne transmiteti la adresa de e-mail, [email protected], programul si locul de desfasurare stabilite de dumneavoastra.
Cu stimă,
Miron Mitrea
Coordonator National de Campanie Electorala
P.S. : Mi-a placut foarte mult asta „Cu stima, Miron Mitrea”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.