Djokovici – vindecat, Patriarhul Serbiei, infectat, ex-Patriarhul, mort. Cine servește anti-COVID?

Djokovici – vindecat, Patriarhul Serbiei, infectat, ex-Patriarhul, mort. Cine servește anti-COVID?

ianuarie 11, 2022 0

Cazul Djokovici face încă furori în toată lumea. ”Nole”, cum este cunoscut tenismanul sârb, a devenit erou tuturor celor care văd în vaccinare și restricții un pericol.

Novak Djokovici a fost infectat cu noul coronavirus, dar s-a vindecat și acesta este motivul pentru care el și echipa sa consideră că are dreptul de a participa la Australian Open.

Mai puțin norocos a fost însă fostul Patriarh Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, care a decedat în noiembrie anul trecut, în urma infectării cu noul coronavirus. 

Tragedia nu a avut însă efect asupra succesorului acestuia.

Și Patriarhul Porfirie al Serbiei a fost testat pozitiv pentru COVID-19, potrivit unui anunț remis marți de biroul de presă al Bisericii Ortodoxe a Serbiei și citat de Reuters.

Patriarhia afirmă că patriarhul „are simptome foarte ușoare și va fi tratat acasă”. „Sfinției sale i-a fost prescrisă terapie adecvată”, mai afirmă comunicatul.

„El se roagă pentru doctori și angajații sanitari și toată lumea afectată de epidemie”, încheie acesta.

Patriarhul Porfirie, în vârstă de 60 de ani, a intrat în autoizolare anul trecut după ce a intrat în contact cu un preot testat pozitiv pentru coronavirus.

Serbia a raportat până acum 1.359.544 de infecții cu coronavirusul și 12.936 de decese cauzate de COVID-19.

După o acalmie în luna decembrie, ratele de infectare au început din nou să crească în țara vecină în contextul răspândirii variantei Omicron mult mai infecțioase a coronavirusului.

Djokovici, prins cu minciuna?

Telenovela intrării lui Novak Djokovic în Australia își desfășoară un nou episod. Jurnaliștii de la The Age prezintă formularul de intrare în Australia pe care liderul mondial l-a completat, iar în el ar figura o minciună.
Conform sursei citate, în formularul de intrare în Australia liderul ATP a completat că nu a călătorit în afara Serbiei cu 14 zile înainte de sosirea la Antipozi.
Însă, în spațiul public au apărut imagini cu Djokovic antrenându-se la Marbella, Spania, înainte de sosirea în Australia (după Crăciun).
Documentul completat de sârb la intrarea în Australia aminteşte că „oferirea de informaţii incorecte guvernului australian este o infracţiune gravă”, care poate duce chiar la „până la 12 luni de închisoare”.
Sursele celor de la The Age au precizat că este analizată această speță și că Alex Hawke, ministrul imigrării, nu a luat încă o decizie finală în cazul anulării vizei lui Novak Djokovic.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.