PMP taie în carne vie cu corupția din interior. Măsuri dure în Capitală după scandalul panourilor publicitare

PMP taie în carne vie cu corupția din interior. Măsuri dure în Capitală după scandalul panourilor publicitare

ianuarie 11, 2022 2

Venirea lui Cristian Diaconescu la conducerea PMP se simte și în materie de integritate în politică.

Cazul consilierilor din Capitală acuzați de corupție va fi tratat de conducerea PMP drept un exemplu de fermitate, pentru a descuraja viitoare fapte similare.

În data de 26 octombrie 2021, Cătălin Constantin Şerpescu, consilier general din partea PMP, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de trafic de influenţă, iar Marian Cătălin Militaru, consilier local din Sectorul 2, tot de la PMP, a fost reţinut fiind acuzat de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită. Dosarul are legătură cu amplasarea a 50 – 100 de panouri publicitare în Sectorul 2.

”Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să avem o întâlnire a Consiliului Naţional, în care cu siguranţă vom pune în aplicare hotărârea instanţei, aşa cum este formulată, şi anume ultimul punct, care prevede că pe perioada cât este instituită această măsură, nu pot desfăşura activităţi politice. În baza statutului actual, vom proceda la suspendarea din partid, până la soluţionarea dosarului”, a declarat  Romulus Lucian Iaru.

El a precizat că nu există în statut o prevedere privind excluderea, pentru decizii nedefinitive ale instanţelor, dar suspendarea poate fi făcută.

”Ce doi vor pierde toate funcţiile şi nu vor mai desfăşura nicio activitate în partid”, a arătat Iaru, precizând că cei doi consilieri sunt suspendaţi şi din funcţiile de la Sectorul 2 şi din cadrul CGMB. ”Nu putem să le retragem calitatea de consilier, pentru că este nestatutar”, a afirmat el, citat de News.ro.

VoxPublica
VoxPublica
2 comments on “PMP taie în carne vie cu corupția din interior. Măsuri dure în Capitală după scandalul panourilor publicitare
 1. Vlad

  Dl. Cristian Diaconescu are o cultura politica solida , un discurs , „oriunde si oricand” echilibrat si intotdeauna interviurile Domniei Sale sunt bazate pe infomatii corecte si la zi.Este un aparator al competentei si moralei in politica si nu numai,luand pozitii publice impotriva coruptiei si a imposturii. Sper , sa ne onoreze cu candidatura Domniei Sale , la urmatoarele Prezidentiale.

  ianuarie 11, 2022 Reply
 2. Tudor

  Regretabil , este ca in acest Partid , un Domn , pe care-l apreciam , ca-i de buna credinta si bun coleg cu Dl. Diaconescu , initiaza procedura de alegeri ale unui alt presedinte al formatiunii . Consider ca un lider mai bun decat dl C. Diaconescu nu aveti de unde alege.Fara a jigni pe nimeni, Dl Diaconescu , a demonstrat , competenta politica,juridica ,sociala interna si internationala , fiind un sustinator puternic al luptei impotriva coruptiei , un politician experimentat ,cu cunostinte solide in politica interna si mai ales externa. Cred ca decizia de a nu se alia cu PNL, este o decizie corecta si benefica ptr. PMP. Ambitiile unora, mai mult sau mai putin justificate de un motiv sau altul , nu ar aduce decat dezbinare si disparitia PMP de pe scena politica . Indiferent ce decizie se va lua ,in opinia mea, Dl C. Diaconescu este si va ramane un distins politician , cum rar se mai gasesc azi on politica romaneasca. Apreciez decizia Domniei Sale de a nu duce PMP , intr-o fuziune care nu-i va fi benefica politic PMP-ului, ci poate doar unora , pe termen scurt.
  Indiferent de decizia luata, dl C. Diaconescu ramane un politician de exceptie , distins si apreciat de catre romani .

  ianuarie 13, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.