PMP taie în carne vie cu corupția din interior. Măsuri dure în Capitală după scandalul panourilor publicitare

PMP taie în carne vie cu corupția din interior. Măsuri dure în Capitală după scandalul panourilor publicitare

ianuarie 11, 2022 2

Venirea lui Cristian Diaconescu la conducerea PMP se simte și în materie de integritate în politică.

Cazul consilierilor din Capitală acuzați de corupție va fi tratat de conducerea PMP drept un exemplu de fermitate, pentru a descuraja viitoare fapte similare.

În data de 26 octombrie 2021, Cătălin Constantin Şerpescu, consilier general din partea PMP, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de trafic de influenţă, iar Marian Cătălin Militaru, consilier local din Sectorul 2, tot de la PMP, a fost reţinut fiind acuzat de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită. Dosarul are legătură cu amplasarea a 50 – 100 de panouri publicitare în Sectorul 2.

”Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să avem o întâlnire a Consiliului Naţional, în care cu siguranţă vom pune în aplicare hotărârea instanţei, aşa cum este formulată, şi anume ultimul punct, care prevede că pe perioada cât este instituită această măsură, nu pot desfăşura activităţi politice. În baza statutului actual, vom proceda la suspendarea din partid, până la soluţionarea dosarului”, a declarat  Romulus Lucian Iaru.

El a precizat că nu există în statut o prevedere privind excluderea, pentru decizii nedefinitive ale instanţelor, dar suspendarea poate fi făcută.

”Ce doi vor pierde toate funcţiile şi nu vor mai desfăşura nicio activitate în partid”, a arătat Iaru, precizând că cei doi consilieri sunt suspendaţi şi din funcţiile de la Sectorul 2 şi din cadrul CGMB. ”Nu putem să le retragem calitatea de consilier, pentru că este nestatutar”, a afirmat el, citat de News.ro.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.