”Doamna de fier” de la Chișinău. Maia Sandu ”rade” Parlamentul rusofil și declanșează alegeri anticipate

”Doamna de fier” de la Chișinău. Maia Sandu ”rade” Parlamentul rusofil și declanșează alegeri anticipate

aprilie 28, 2021 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului de la Chișinău. Prin același decret, șefa statului a stabilit pentru 11 iulie data alegerilor anticipate.

Dekret zur Auflösung des moldauischen Parlaments

În cadrul briefingului susținut imediat după semnarea decretului de dizolvare a Parlamentului, Maia Sandu a chemat cetățenii să valorifice această șansă de revenire la normalitate:

„Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține parlamentul care pleacă. După alegeri, vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritate stabilă și vom îndrepta lucrurile în țară. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor. (…) Cetățenii au câștigat dreptul de a-și decide viitorul, însă responsabilitatea pentru acest viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi. Lupta pentru curățarea sistemului, pentru curățarea clasei politice, pentru oprirea hoțiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună. Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească și să-l adâncească, pentru a putea fura în continuare. Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înțelepciune!”, a spus șefa statului.

Reacția socialiștilor: „Un păcat în Săptămâna Patimilor”

După decizia Curții Constituționale de anulare a stării de urgență, socialiștii i-au cerut Maiei Sandu să identifice acum soluții la toate problemele din țară și să spună cum intenționează să organizeze alegeri fără bani (guvernul demisionar nu a prevăzut bani pentru anticipate), pe timp de pandemie, în condițiile în care doar 3 la sută din populație este imunizată, anunță DW.com.

Unul dintre fruntașii PSRM, Vlad Batrîncea, a spus că a fost creat un precedent periculos pentru Republica Moldova prin faptul că Parlamentul a fost înlăturat de la luarea deciziilor, iar deputatul PSRM, Petru Burduja, a menționat că decizia Curții, prin care s-a deschis calea spre dizolvarea parlamentului, este „un păcat în săptămâna patimilor”.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.