Domnule Geoană….(2)

…sunteţi ghinionist. Asta e. S-a aflat.  Naiba ştie cum, dar s-a aflat. De altfel,  e puţin important. Hotnews a urmărit un fir şi a ajuns la o ştire.  Aţi fost în Rusia în luna aprilie, cu ştiinţa ministerului de externe, într-o vizită informală.
Realitatea FM a încercat în cursul zilei de astăzi să obţină de la dumneavoastră un punct de vedere cu privire la această chestiune.  Apropiaţii dvs au refuzat însă să ne permită accesul. Ar fi fost vorba de un banal interviu telefonic, aşa cum aţi mai dat cu sutele până acum.  Chiar dacă nu aţi dorit sau nu aţi avut cum să ne răspundeţi, întrebările rămân. Ştiţi bine, domnule Geoană, că, mai devreme sau mai târziu, ele tot se vor pune.
Există cel puţin un institut de sondare a opiniei publice care sustine că aveţi şanse reale să deveniţi preşedinte al României.  Cred, sincer, că ar trebui să eliminaţi neclarităţile înainte ca ele să vă stânjenească şi mai rău. Închipuiţi-vă cum ar fi ca la o vizită a unui oficial de rang înalt al Statelor Unite vreun jurnalist mai nervos să îi ceară acestuia opinia cu cu privire la acest bizar incident. Mai mult, gândiţi-vă şi la sensibilităţile electoratului pe care vreţi să îl convingeţi zilele astea.
Iată întrebările la care RFM nu a avut şansa să primească vreun răspuns:
1. Vizita în Rusia a avut loc la solicitarea dumneavoastră sau a părţii ruse?

2. A existat un intermediar al acestei vizite. Cine a fost acela?
3. Cu cine v-aţi întâlnit?
4. Şeful dvs pe linie directă în CSAT (preşedintele României) a fost informat de pregătirile pentru vizita respectiva, despre numele şi eventualele funcţii ale interlocutorilor dvs? Dar despre temele de discuţie?
5. În discuţiile purtate pe teritoriul Rusiei s-a abordat vreo temă aflată pe agenda CSAT în ultimii 5 ani?
6. Aţi discutat despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din România?
7. Aţi cerut sau vi s-a oferit sprijin pentru vreunul dintre demersurile dvs ca persoană politică sau înalt demnitar al statului român?


PS 1 Ar fi ceva  şi pentru preşedintele Băsescu. Ştia de vizita domnului Geoană?  În această zonă stă cheia mai multor nelămuriri cu privire la această vizită despre care aflăm brusc, în mijlocul campaniei electorale, la şapte luni după ce a avut loc.
PS 2 Invitatia RFM rămâne valabilă


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here