Două liste. Invitaţii din talk-show-uri care mă scot din minţi. Şi ăia pe care îi respect

noiembrie 19, 2009 0

Partidele îşi educă oamenii să vorbească nu în dezbateri interne, ci îi aruncă direct pe la televizor. Cea mai mare prostie, este felul sigur în care promovezi doar lingăii – oamenii ăştia ar fi trebuit să înveţe democraţia şi dialogul în interiorul partidului întîi!
Mă uitam adineauri la TV şi-l văd pe unul de la PSD pe nume, Georgian Pop am aflat că-l cheamă, care spune că „marele dulău a fugit la Bruxelles”. Este exact genul de banc cretin, învăţat la partid care bagatelizează orice idee de atac politic adevărat.  Este un creier golit şi dornic de parvenire care nu pate respecta o şedinţă extraordinară la Bruxelles…
Corespondentul PDL al lui Georgian de care vorbeam e domnul Hoară. Aşa că m-am hotărît să fac două liste. Cu politicieni şi comentatori invitaţi prin talk-show-uri care au depăşit statutul de „insuportabili”. Şi o listă cu tipi pe care îi respect. Poate mă ajutaţi să perfecţionez listele şi le trimit pe la producătorii TV :).
Tipii care mă calcă pe nervi:
– Bogdan Teodorescu – din galeria nesimţită a „angajaţilor” care-şi dau cu părerea cică, dar au o agendă exactă, nu spun nimic surprinzător, doar ţipă prin studiouri.
– Marius Pieleanu – aceeaşi categorie. Uneori îi depăşeşte în parti-pris pe moderatorii de la Antena 1, ceea ce e foarte greu
– Bolcaş – gargară obosită de peremist moderat
– Bănicioiu- repetă obsedant bancuri şi glumiţe la adresa adversarilor. Nici măcar o dată nu l-am văzut intervenind cu bună credinţă într-o discuţie. El e exponentul noii generaţii de lingăi-agresivi. Nu ascultă nimic, repetă robotizat huo, băsescu, ura, geoană, mazăre şi cine o mai fi pesedist de bunăcredinţă.
– Cornel Nistorescu – complet turbat de imaginea Băsescu. Demagogie jurnalistică prin care face Apocalipsa să pară banală.
– Mugur Ciuvică – şi-a banalizat propria luptă strigînd lupul aiurea de prea multe ori şi avînd dreptate doar în vreo două rînduri
– Mai are rost să-i pomenesc pe Roşca Stănescu şi Chirieac?
– Gorghiu, Sulfina Barbu şi alţi trimişi de acest fel – oameni care învaţă pe de rost trei surcele de la partid şi le repetă în orice context. Absolut traumatizant. Nu se poate vorbi cu ei.
– Boureanu – el repetă poeziile partidului dar şi improvizează, e „creativ”. E din garda tinerii DNA. Mă enervează puţin mai mult decît mă enervează Ponta
– Lăzăroiu – nu-l mai suport pentru că a lansat cinic temele isterice care să camufleze neputinţa luptei cu corupţia… cu graficele şi sondajele în faţă. Cîndva părea ok, dar nu e decît un tovarăş secretar
– Adrian Iorgulescu, Fenechiu, Adomniţei – liberalii care aproape că mă îndeamnă să votez Becali…
Sînt sigur că am mai uitat, dar sînt sigur că veţi completa lista. Şi încă ceva: luaţi-vă de ăştia înainte să vă luaţi de listaci.

Invitaţii mişto
Apar prin talk-show-uri şi tipi interesanţi pe care îi ascult de fiecare dată. Unii nu sînt neapărat de admirat, dar sînt inteligenţi, nu-ţi consumă timpul aiurea.
Valeriu Stoica – singurul reprezentant al PDL care ştie să-şi susţină cu bun-simţ candidatul. Şi care n-a alunecat în fanatismul altor amici din cercul strîmt al preşedintelui.
Viorel Hrebenciuc – oricît ar avea renume de politician otrăvit, eu îl privesc de fiecare dată cu atenţie. Omul e fascinant.
Ionuţ Popescu –  nu sare de demonstraţiile de bun simţ deşi e într-o postură foarte grea. Are un stil liniştitor şi logic de a vorbi despre nebunia care ne aşteaptă în 2010:)
Vasile Blaga – politician puternic, a înghiţit multe şi totuşi dă impresia de libertate, libertate din aia de cătană, e adevărat, dar de libertate!… E mai interesnt şi „intelectual” decît toţi intelectualii lui peşte.
C.T.Popescu – nu dădeam doi bani pe demagogia sa jurnalistică din urmă cu un an doi. În ultimul timp mi se pare că chiar a devenit un raţional şi o voce echilibrată. Sau poate s-au isterizat mult prea mult cei din jur. Omul a început să-mi placă.
Cristoiu – îl dispreţuiesc pentru perioada Antena 3. Dar mea culpa indirectă pe care o face acum e cu mare folos pentru telespectatori.
Adriana Săftoiu – singura penelistă care vorbeşte o limbă penelistă. Restul, cu Orban în frunte, sînt varză, rămăşiţele unei mafii penibile de la guvernarea trecută.
Uneori îmi place nebunia de om bogat a lui Patriciu care ba vrea să cumpere statul, ba-şi face angajaţii oi. Are bani şi face stand-up comedy, măcar atît. Uneori îmi vine să intru în studio şi să arunc cu Hayek (opere complete) după el…
Vasile Dâncu – şi-a cîştigat un statut plăcut de neutralitate, lucru rar, nemaivăzut în PSD.

Şi aici am uitat nume probabil, dar lista rămîne deschisă.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.