Drulă pune gaz pe foc: ”Cîțu e un zombie politic”. Sighiartău: ”Oamenii mor, iar unii au chef de declaraţii politice”

Drulă pune gaz pe foc: ”Cîțu e un zombie politic”. Sighiartău: ”Oamenii mor, iar unii au chef de declaraţii politice”

aprilie 16, 2021 0

Continuă războiul declarațiilor dintre liderii USRPLUS și PNL. 

După ce Vlad Voiculescu l-a atacat astăzi pe premierul Cîțu, a venit și rândul lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor să-l pună la zid pe șeful Guvernului.

Sper deosebire de fostul ministru demis al Sănătății, Drulă a folosit un limbaj mult mai dur.

În replică la aceste atacuri, secretarul general al PNL invită USRPLUS la masa dialogului și spune că votul din decembrie trecut a fost unul pentru reconstrucția României, nu pentru certuri între partenerii de guvernare.

„Astăzi am văzut o conferinţă de presă a domnului Vlad Voiculescu mai mult politică. Este normal, pentru că şi-a exprimat nişte frustrări după ce a fost demis de către prim-ministrul Florin Cîţu, însă eu sper şi fac un apel cu această ocazie la maturitate. Lumea ne-a votat ca să guvernăm împreună, ca să guvernăm responsabil ţara împreună, să trecem ţara prin această criză pandemică şi economică şi sper ca partenerii noştri de la USR-PLUS să aibă înţelepciune, să revină la masa Guvernului şi să mergem înainte cu această guvernare”, a declarat Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, la Bistrița.

Liderul PNL apreciază că soluţia pentru ieşirea din acest impas este ca USR-PLUS să desemneze o altă persoană pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, pentru că „lumea, la Ministerul Sănătăţii, nu începea şi se termina cu domnul Voiculescu”.

”Îmi pare rău că s-a ajuns aici, ca un ministru din coaliţia de guvernare să vină să facă opoziţie prim-ministrului României, care e în aceeaşi guvernare şi în aceeaşi coaliţie. Nu este normal şi trebuie să dăm dovadă de maturitate, pentru că lumea asta aşteaptă de la noi. Ţara este în criză, oamenii mor, avem nevoie de paturi la ATI, iar unii au chef de declaraţii politice. Sincer, îmi displace foarte mult situaţia şi sper ca în următoarele zile să revenim la normalitate în ceea ce priveşte situaţia politică”, a mai spus Sighiartău.

Însă invitația la pace politică nu pare să-l fi mișcat pe Cătălin Drulă. Într-un interviu pentru G4Media.ro, ministrul Transporturilor face un lucru pe care nici măcar Vlad Voiculescu nu l-a făcut: își jignește șeful de Guvern, pe primul-ministru, făcându-l nici mai mult nici mai puțin decât… ”zombie”.

Redăm mai jos principalele acuzații ale lui Drulă, un ministru performant al actualului cabinet, dar care pare să-și fi pierdut și el controlul din cauza crizei actuale.

G4Media. Am văzut conferința de presă a lui Vlad Voiculescu, care a lansat acuzații dure la adresa premierului Cîțu. Care este alea de ieșire din această situație, având în vedere că ați spus clar că nu mai aveți încredere în premierul Florin Cîțu?
Cătălin Drulă: Da, din păcate a fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct.

Ce înseamnă că îi retrageți încrederea?
Cătălin Drulă: Nu poți conduce în lipsa încrederii partenerilor pe care îi conduci. Lucrul acesta are consecințe mai subtile decât ce se întâmplă mâine. Desigur că putem ajunge și la discuții instituționale. La orice criză există și soluții instituționale, există această retragere de încredere, în forma ei prevăzută de Constituție.

E vorba de o moțiune de cenzură?
Cătălin Drulă: Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment.

Deci premierul e un zombie politic…
Cătălin Drulă: Da.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.