După Turcia, Grecia și Italia, IADUL a ajuns și în Spania: 47 °C! Incendiile ocupă și Peninsula Iberică

După Turcia, Grecia și Italia, IADUL a ajuns și în Spania: 47 °C! Incendiile ocupă și Peninsula Iberică

august 15, 2021 1

Valul de foc și caniculă, care vine la pachet cu incendii devastatoare, s-a mutat spre vestul Europei. A făcut ravagii în Turcia, Grecia și sudul Italiei, acum a ajuns și în sud-estul Spaniei.

Córdoba celebrei catedrale-moschee era de multă vreme obișnuită să apară în știrile naționale.

Sâmbătă, valul de căldură a „spart” termometrele de la Cordoba. Agenția Meteorologică de Stat (Aemet) a avertizat că astăzi va fi una dintre cele mai fierbinți zile din ultimii ani în toată Spania. Așa a fost.

În orașul Montoro, din Cordoba, potrivit datelor provizorii, la ora 17.00 au fost atinse 47,2 grade!

O înregistrare care, dacă va fi validată oficial de AEMET, ar bate recordul și ar trece peste înregistrarea oficială cea mai mare: a fost pe aeroportul din Córdoba, pe 13 iulie 2017, când temperatura a ajuns la 46,9.

În orice caz, acestea sunt date provizorii, iar Aemet va trebui să le confirme. De fapt, în stația Montoro s-au înregistrat 47,3 grade, tot în 2017, dar Aemet nu a aprobat temperatura din cauza unei defecțiuni a garniturii tehnice.

Un incendiu forestier declarat sâmbătă în orașul Azuébar (Castellón), care a obligat locuitorii municipiului să se autoevacueze și să mobilizeze cincizeci de membri ai Unității Militare de Urgență (UME), afectează deja aproximativ 500 de hectare, conform bilanțului provizoriu și după prima estimare, deși această cifră va crește probabil în următoarele câteva ore.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul Justiției, Internelor și Administrației Publice, Gabriela Bravo, care a ținut duminică o ședință de coordonare la PMA a incendiului forestier pentru a cunoaște evoluția lucrărilor de stingere, unde, în declarații adresate presei, a clasificat focul drept „cel mai important al verii” din Comunitatea Valenciană.

Și incendiul de la Navalacruz a ars până acum peste 5.000 de hectare de tufiș, iarbă și suprafață împădurită și are un perimetru de 40 de kilometri pătrați.

Datele au fost oferite în Solosancho (Ávila) de delegatul teritorial al consiliului de administrație din Ávila, José Francisco Hernández, și de directorul general pentru patrimoniul natural și politica forestieră a administrației autonome, José Ángel Arranz, care a vorbit despre „condiții foarte ostile” care au fost trăite în zorii zilei trecute.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.