E clar: protestele anti-mască sunt politice! Dovada: AUR, Ion Rădoi, clanurile și sloganurile anti-Cîțu

E clar: protestele anti-mască sunt politice! Dovada: AUR, Ion Rădoi, clanurile și sloganurile anti-Cîțu

martie 29, 2021 0

Așa cum era de așteptat, măsurile dure de reformă și de curățarea României de mafia ”ciumei roșii” nu au rămas fără urmări. Dovada: protestele demarate aparent împotriva măsurilor anti-pandemie sunt, de fapt, mișcări manevrate politic și declarat anti-Guvernul Cîțu.

O altă probă a manipulării celor slabi de înger: prezența în epicentrul manifestațiilor a liderilor AUR.

Și încă o dovadă: prezența lui Ion Rădoi la proteste. Știți cine este: liderul sindicatului de la Metrou, care a blocat Capitala României cu bună intenție, provocând haos în oraș și infectări în masă.

În Piața Universității, a ajuns și George Simion, în jurul orei 17.45. Protestatarii aveau un banner de mari dimensiuni pe care scrie „Libertate” şi steaguri tricolore.

Manifestațiile au fost anunțate de George Simion, lider AUR, și de fosta sa colegă Diana Șoșoacă, alături de partidul Neamul Românesc. Aproape 1.000 de persoane, dintre care multe sunt fără mască, sunt în această seară în stradă, în fața sediului Guvernului României. Inițial, aproape 300 de persoane s-au strâns în Piața Universității, chemate de liderul AUR George Simion, anunță realitatea.net.

Aici a avut loc și un prim incident: un bărbat care nu purta mască s-a luat la bătaie cu jandarmii. Manifestanții au pornit apoi în marș spre Piața Victoriei, pentru a se întâlni cu cei aproape 800 de oameni care s-au adunat la chemarea partidului Neamul Românesc și a senatoarei anti-mască Diana Șoșoacă.

La protest participă sindicaliști ai metroului, printre care și controversatul lider Ion Rădoi. Proteste împotriva restricțiilor COVID-19 impuse de autorități au loc luni în toate județele, în fața prefecturilor.

UPDATE 20.20 Circulația în Piața Victoriei a fost blocată, protestatarii au intrat pe carosabil.

Au fost mobilizate echipajele forțelor de ordine.

O parte dintre protestatari au început să părăsească Piața Victoriei. O coloană a pornit spre Ștefan cel Mare, pe bd Iancu de Hunedoara. Nu se știe încă dacă vor porni către Piața Universității, cum au făcut și cu o seară înainte.

UPDATE  20.00 Cele două grupuri de protestatari s-au reunit la Piața Victoriei.

Manifestanții de la Piața Universității au ajuns în fața Guvernului. Și senatoarea anti-mască Diana Șoșoacă a ajuns înaintea orei 20.00 în Piața Victoriei.

Mulți dintre cei aproape 1.000 de protestatari prezenți nu poartă mască.

Circulația a fost blocată și traficul a fost perturbat după ce protestatarii au intrat pe partea carosabilă în Piața Victoriei.

Potrivit restricțiilor, circulația persoanelor este permisă, de luni, doar până la ora 22.00.

Revendicările lor principale sunt măsurile luate de autorități, iar AUR cere Guvernului să prezinte baza legală în care au luat aceste măsuri.

UPDATE 19.00 Manifestanții din Piața Universității au plecat în marș spre Piața Victoriei, unde are loc un alt protest anti-restricții, organizat de partidul Neamul Românesc, la care participă și senatoarea anti-mască Diana Șoșoacă.

În drumul spre Piața Victoriei, manifestanții au perturbat traficul. Circulația a fost blocată pe parcursul traseului, având loc pe o singură bandă.

În Piața Universității, protestul a început la ora 17.00, iar la jumătate de oră se aflau 30-40 de persoane, potrivit Realitatea PLUS.

Un prim incident s-a produs la protestele anti-restricții de luni seară din București, în Piața Universității. Un bărbat s-a bătut cu jandarmii și nu a vrut să poarte mască, în final ajungând să se bată cu jandarmii.

Bărbatul a fost recalcitrant și s-a opus legitimării, după care jandarmii au vrut să-l încătușeze, moment în care acesta a început să se bată cu forțele de ordine. În final, jandarmii l-au târât până la duba Jandarmeriei pentru a-l duce la secția de poliție.

Printre revendicările AUR se numără demisia premierului Florin Cîțu și a șefului DSU, Raed Arafat, ridicarea „de urgență a tuturor restricțiilor ilegale, incoerente și iraționale”, precum și a impunerii purtării măștii în spațiile închise sau deschise și oferirea de explicații publice cu privire la fundamentarea științifică a impunerii restricțiilor.

„Este inadmisibil ce se întâmplă în Romania cu restricțiile. Este datoria noastră să ieșim în stradă. Nu mai stăm în case, să ieșim în strada pentru drepturile noastre, aceste restricții sunt aberante. Veniți în fața prefecturii. O să ne luptam cu balaurul cum a făcut-o Sfântul Gheorghe”, a spus Simion, într-o înregistrare live pe contul său de Facebook, potrivit Realitatea Plus.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.