Elogiul castrarii: doar rasa pura se va inmulti

februarie 3, 2009 0

Dupa ce ong-urile care se ocupa de pisicile si cainii maidanezi nu au reusit mare lucru in a curata strazile de sacii de pureci si paraziti, nu au putut apara copiii si batranii de coltii cainilor fara stapan, acum si-au mutat tinta de la animalele de pe strazi la animalele de companie din apartamente. Concret, impreuna cu autoritatile locale din Bucuresti au pus la cale o strategie prin care orice animal de companie tinut in casa de bucuresteni, care nu are pedigree si certificat de monta, s afie castrat. Adica, daca aveti o pisica si nu e birmaneza, sau persana, sau de o anumita rasa recunoscuta, trebuie sa mergeti la veterinar sa o castrati. Altfel, luati amenda. Rationamentul e identic si pt caini.
Justificarea ong-urilor si a autoritatilor: maidanezii din apartamente sunt responsabili pt cei de pe strazi. Eu cred ca e o tampenie ca sa intri cu castrarea in casa oamenilor inainte de a rezolva problema castrarii maidanezilor de pe strazi.
Dar ca tampenia sa fie si mai mare, a fost introdus si in Parlament un asemenea proiect. Daca va deveni lege, eugenia veterinara va deveni politica de stat si orice baba sau mosneag de la tara, proprietar de maidanez pe post de sonerie va trebui sa-l castreze ca sa nu-si dea pensia pe amenzi..
Acum, eu nu contest faptul ca aceasta masura ar putea fi utila si ca in unele tari europene ea se practica. Dar mi se pare penibil ca eugenia animalelor din casele oamenilor sa fie mai importanta decat securitatea altor oameni, amenintati in fiecare zi de haitele de maidanezi. Adica, mai intai scapi de cainii de pe strazi si apoi te ingrijorezi de cei din apartamente.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.