Emil Boc: ”Cine poate rezolva această criză? Chiar Vlad Voiculescu!”

Emil Boc: ”Cine poate rezolva această criză? Chiar Vlad Voiculescu!”

aprilie 15, 2021 1

Potrivit lui Emil Boc, remanierea unui ministru este un proces firesc în actul de guvernare, el dând ca exemplu situația în care PNL l-a schimbat pe ministrul Victor Costache cu Nelu Tătaru la Sănătate.

„Ce precedent ar fi dacă premierul ar fi schimbat de câte ori schimbă un ministru? Schimbarea premierului ar însemna căderea guvernului, iar 10 – 15 zile ar fi  harababură, ar fi cea mai înaltă formă de iresponsabilitate politică. Între timp, ce se întâmplă cu țară? Când gândim o situație trebuie să ne gândim la implicații. Să stăm cu picioarele în apă rece, calm,să vedem care sunt punctele care ne unesc. Pe români nu îi doare dacă noi ne certăm pentru o poziție sau alta. Sunt de acord că USR-PLUS poate să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când ai venit la guvernare ai acceptat și Constituția care spune că premierul are dreptul să își ajusteze din mers echipa”, a declarat primarul Clujului la Digi 24.

Întrebat cine poate rezolva această criză, Emil Boc a spus:

A fost ieri cineva care spunea că chiar ministrul Vlad Voiculescu ar putea rezolva această criză. Dacă Vlad Voiculescu ar veni și ar spune: înțeleg mecanismele, poate e o decizie nedreaptă, dar coaliția trebuie să meargă mai departe, ar rămâne în istorie ca un gest politic într-un moment de criză majoră și ar pune coaliția unde îi este locul. Poate fi un gest„.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.