Emil Boc incearca misztoul de autobaza

mai 5, 2007 0

In teritoriu, e la putere; la centru insa, e in opozitie. Iata una din explicatiile la indemina pentru care, atunci cind coboara din avion la Cluj, Emil Boc e tehnic si atent la ce spune, iar cind ajunge la Bucuresti, devine combativ, cind nu de-a dreptul razboinic.
Cindva, ofensiva polemica a dlui Boc era bine premeditata. Acum – din pacate pentru el – impresia pe care o lasa e ca se afla in criza de inspiratie. Un exemplu de data recenta: dupa descoperirea celor 60 kg de heroina in Porsche-ul de la Guvern, „ventrilocul” lui Traian basescu s-a grabit sa vorbeasca. A spus ca „acest guvern, „Tariceanu-heroina” are cu totul alte preocupari decit interesul public: interse inguste, private, legate de afaceri, de data aceasta, surprinzator, legate de heroina”. Nu numai ca, in acest moment, e cam mult sa spui ce a spus dl Boc in legatura cu afacerile cu heroina; pentru stadiul in care se afla lucrurile, e de-a dreptul mirlanesc.
Nu sint primul care remarca faptul ca Emil Boc face in ultima vreme eforturi serioase sa reinvie in mintea oamenilor personajul independent si ferm care a fost intre 2000-2004, cind a facut o figura aparte in Parlamentul Romaniei. Numai ca acum nu prea ii iese, iar cu mistouri de doi bani precum aceasta cu „Tariceanu-heroina”, sansele de a redeveni ce era tind spre zero.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.