Englezii se trezesc după BREXIT și recunosc: ”Viața a devenit foarte grea de când am ieșit din UE”

Englezii se trezesc după BREXIT și recunosc: ”Viața a devenit foarte grea de când am ieșit din UE”

aprilie 21, 2021 0

Micile firme care au prosperat când UK era parte a Uniunii, spun acum că exporturile pe continent nu mai au niciun viitor din cauza costurilor masive.

Guvernul britanic a descris, la începutul anului, problemele pe care le au micii comercianți și exportatorii după Brexit drept „mici probleme de început”, însă antreprenorii se plâng în continuare că situația le afectează puternic capacitatea de a face profit și de a lucra.

„Credeți că aș fi votat pentru Brexit dacă aș fi știut că urma să mă coste 80.000 de lire pe an? Bineînțeles că nu. Doar un nebun ar fi votat pentru asta, știind ce urma să se întâmple”, a spus Perkes care consideră acum că a fost mințit.

„Am fost mințiți. Ni s-a spus că vom avea comerț liber. Viața a devenit foarte dificilă de când am ieșit din UE și nu văd posibilitatea unui final fericit în momentul acesta. Am greșit și recunosc că am greșit și nu sunt un caz izolat”, a mai spus el.

Anterior, Perkes declarase penru Daily Express că vânzările sale s-au prăbușit de la 375.000 de lire în ianuarie 2020 la 74.000 de lire în luna ianuarie a acestui an.

Dincolo de retorica politică, efectele Brexit față de industria pescuitului sunt acum o realitate vizibilă – peștele proaspăt zace în descompunere în camioane fără să poată fi vândut, piețele de pește sunt goale, bărcile stau și ele în porturi fără vreo garanție că vor putea transporta ceva.

Sursa: Digi 24

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.