Ernu: Acolo votează morţii şi OSCE nu vede nimic. Mass media românesti au o mare vină

aprilie 8, 2009 0

Am vorbit cu Vasile Ernu despre chestii de care media nu au timp acum.
C.R.: Acum la televizor imi suna in urechi Paunescu, legat cumva ca o stampila de Moldova
Vasile Ernu: Aoleu… va rog fara Paunescu
C: Eu cred ca e o discutie de purtat..
V: ok, Voronin si Paunescu fac parte din aceasi paradigma. Sint un amestec de dreapta nationalista convertita la capitalism..
Comunismul lui Voronin este o gluma proasta.. comunismul s-a dus demult
C: Aseara, in Piata universitatii, era Noua dreapta foarte bine reprezentata…
V: Stiu… Aseara am fost in piata si m-am speriat… Nu vreau sa tratam probelema Basarabiei in termenii noii drepte. Noua dreapta, fara sa-si dea seama, este mult mai aproape de ideologii lui voronin. conservatorii sint si ei in aceasi paradigma.
Pe urma, ma enerveaza poveste asta cu „bastionul rosu” „stat totalitar” si tre sa aducem moldova la „valorile europene”.
C: De ce?
V: „comunismunul totalitar” din moldova este foarte asemanator cu ceea ce se intimpa aici in romania. Doar ca intr-o forma bruta. „Comunismul” este o etiketa pentru o gasca mafiota care a pus mina pe putere si pe resusre financiare si controleaza mai tot. Este un liberalism autoritar, sint niste capitalisti cu exces de putere si care nu mai respecta nici o lege. Sa fim seriosi, aici avem aceasi poveste… a se vedea ce se intimpla cu toate cazurile de coruptie etc… doar ca aici sint mai multe grupuri.
C: ok, de acord pina la un punct. Dar tu cum vezi luptele, pentru ce se bat oamenii aceia in Chisinau?
V: protestul de la Chisinau este unul indreptat asupra nedreptatii care i se face de ani de zile… politic, economic, cultural. Acum a fost un moment in care a aparut o masa critica care sa se revolte. este un gest politic important si corect
C: Care ar fi scenariul fericit. Si care ar fi scenariul nefericit?
V: Cazul fericit: daca manifestarile ar continua, iar opozitia ar oferi o platforma comuna si mai ales ar dovedi fraudarea alegerilor cu argumente credibile. argumente care sa fie convingatoare pentru occident care se comporta execrabil… nu moldovenii sint „inapoiati” cum se exprima massmedia romanesti, ci occidentul care se comporta cum se comporta. Acolo voteaza mortii si OSCE nu vede nimic.
Cazul nefericit: daca va fi varsare de singe. sa speram ca nu vom avea astfel de cazuri. Urss a picat fara varsare de singe si ar fi mare pacat ca acesti oligarhi care lupta doar pentru acumularea de capital a fie inlaturati cu singe. Nu merita.
Vina românilor
V: Mass media romanesca au o mare parte de vina pentru rezultatul alegerilor…. nu s-a facut nimic cu macar 1 luna inaintemare pacat.
acum cind e caft si basa face reating au inceput si ei sa trsansmita

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.