Este aceasta și victoria lui Alexandru Rafila? ”Am trecut cu bine peste noul val, școlile au rămas deschise”

Este aceasta și victoria lui Alexandru Rafila? ”Am trecut cu bine peste noul val, școlile au rămas deschise”

februarie 21, 2022 0

Ministrul Sănătății a declarat astăzi că ”în următoarele trei săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de infectări”, confirmând implicit că România a trecut cu bine peste acest ultim val Omicron, cu mult mai puține victime decât în valul precedent.

Este aceasta și o victorie a lui Alexandru Rafila? Acesta a organizat mult mai bine sistemul sanitar, a testat mai mult și a pregătit spitalele cu medicamente, pentru a face față mai bine impactului pandemic.

În ceea ce privește cazurile de la ATI, o primă țintă a sa este scăderea sub 50% a gradului  de ocupare, adică sub 900 de cazuri la ATI.

”În următoarele trei săptămâni există probabilitatea să ajungem la un număr de cazuri noi doar cu trei cifre în raportarea zilnică”, spune Rafila.

„Cred că a fost o bună abordare cea de dezvoltare medicală prespitalicească și de dublare a testelor. Am trecut cu bine de acest val, a fost o abordare corectă din punct de vedere a sănătății publice care a ținut deschisă școlile, activitatea publică. Nu ne punem problema unui val șase în acest moment. Studiile sunt destul de limitate (n.red. în legătură cu varianta BA2 ) cred că trebuie să vedem mai multe studii”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.