VIDEO. ”În câteva zile”. SUA: Comandanții ruși au primit ordin să înceapă invadarea Ucrainei

VIDEO. ”În câteva zile”. SUA: Comandanții ruși au primit ordin să înceapă invadarea Ucrainei

februarie 20, 2022 0

SUA dețin informații că comandanții ruși au primit ordine de a începe  o invazie a Ucrainei, comandanții de pe teren făcând planuri specifice pentru modul în care vor manevra în sectoarele lor de pe câmpul de luptă, a raportat corespondentul pentru securitate națională CBS News, David Martin, pentru „Face the Nation”, duminică.

Informațiile indică faptul că „rușii fac tot ceea ce ar face comandanții americani odată ce vor primi ordinul de a continua”, a spus Martin.

După săptămâni în care a avertizat că o invazie rusă a Ucrainei este iminentă, președintele Biden a declarat vineri reporterilor că este „convins” că președintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina și a spus că SUA consideră că forțele ruse intenționează să atace în „zilele următoare”. 

Dovezile arată că Rusia pregătește ”cel mai mare război în Europa de la 1945”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Deși Moscova și Minskul au anunțat că vor continua exercițiile dincolo de termenul programat sugerând că că pericolul unei invazii este în continuare foarte ridicat, președinții Vladimir Putin și Emmanuel Macron au căzut de acord cu privire la necesitatea intensificării diplomației pentru menținerea păcii.

În acest sens, duminică liderul de la Elysee avea programate convorbiri cu președintele SUA Joe Biden și cancelarul german Olaf Scholz.

Blinken spune că toate semnele sugerează că Rusia este pe punctul de a invada Ucraina, relatează Reuters.

Totodată, secretarul american al SUA a spus că diplomația este posibilă „până când tancurile sunt efectiv în mișcare”, iar Biden este gata să-l întâlnească pe Putin „oricând, indiferent de format”, potrivit AFP.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că tot ceea ce se întâmplă în Ucraina, inclusiv anunțul extinderii exercițiilor militare de către Rusia și Belarus, sugerează că suntem în pragul unei invazii rusești în Ucraina, relatează Reuters.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.