EstVest, episodul verde. Pensia specială. Glume cu SS la DW

EstVest, episodul verde. Pensia specială. Glume cu SS la DW

iunie 27, 2019 0

Trei, scurte. Le puteți vedea tratate și în Decodor:

UE își propune zero emisii până în 2050. Ușor de zis, dar cum o faci. Germania s-a alăturat cu greu propunerii, dar grupul de la Visegrad nu. De data asta reproșurile au fost justificate – cine și cum plătește pentru cutremurele sociale și economice pe care le-ar presupune astfel de schimbări? Polonia a cerut compensații. România a tăcut elegant:), ca de obicei n-avem nimic de zis despre nimic important.

USR-PLUS luptă cu pensiile speciale. Nu și cu pensiile speciale din alianța lor. Irina Alexe este un caz manual de stoarcere la maximum a sistemului. A ieșit la 42 de ani cu pensie specială spectaculoasă. Iar acum e în businessul politic. Pensie de 13000 de lei la 42 de ani!

Istericala anticomunistă și anticoruptă duce la desprinderea completă nu doar de realități, ci și de un minim bun simț. După plecarea lui Horațiu Pepine dela Deutsche Welle, un jurnalist ok și atent la nuanțe, a rămas Petre M. Iancu, care face glume cu abrevieri naziste: compară secția de investigare a magistraților (SIIJ) cu ”un SS” – e o glumă care circulă poate în cele mai extremă dreapta grupuri de pe la noi pe care omul și-o însușeșete fără probleme. De ”ciuma roșie”, cunoscut slogan nazist anti-stânga, nu mai vorbim, aia e deja naturală la secția română a postului public german:

„Spre a desăvirşi pustiirea statului de drept amorsată, între altele, de fostul ei ventriloc, Liviu Dragnea, prin înfiinţarea unui SS care a omorât independenţa justiţiei, şefa guvernului a profitat de varii complicităţi şi a demolat şi administraţia. Dar nu oricum, ci temeinic. Şi urgent, fără dezbateri. „

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.