EtnoBăsescu. Trei culori cunosc pe lume. Vă pup pe suflet

noiembrie 10, 2009 0

Traian Băsescu a fost la EtnoTV. Domnul Condurăţeanu a încheiat emisiunea în forţă adineauri: „Vă pup pe suflet”. Şi am reţinut că ţara asta e măreaţă, nu ne-au pus jos trei imperii, nu ne-a pus jos criza. Şi am mai auzit că profesorii tineri îşi pot lua soţii şi soţiile şi pot merge la ţară: li se va da casă. Repartiţii de criză… În rest, parcă recitau din manualul de a patra – ăla de dinainte de 89, după care am învăţat eu… Cităm:

Patriotismul e una din valorile sfinte ale oricarui cetatean. Nimic nu poate inlocui patriotismul. Doar dragostea de mama e egala cu patriotismul. Daca te uti la televiziuni auzi tot felul de politicieni, de moderatori care spun ca le e rusine ca sunt romani, sunt oameni care nu au valori. O sa-ti spun de ce eu lacrimez de multe ori ca lacrimez cand vad tricolorul, cand vezi militarul roman in cosciug, cazut la datorie in Irak, Afganistam, am ajuns in cimitirele din Ungaria, cum sa nu-ti dea lacrimile cand stii ca oamenii aceia au cazut acolo pentru libertatea poporului roman sau pentru a altora, i-am facut si pe unguri liberi si pe cehoslovaci.
Nici acum nu sunt foarte batran, 12 ani in tineretea mea am fost pe mare, pe mare o traditie pe navele romanesti, la rasaritul soarelui, ofiterul ridica tricolorul la catarg. Cand ii lipseste tricolorul de la catarg, marinarul il pune acolo in suflet, pe timpul noptii. E singura ta legatura cu tara. Nu exista ofiter de cart, care in cartul lui sa nu priveasca la catarg la intrare si iesire. (Traian Băsescu, etno, 10 noiembrie, 2009)

Serios vorbind, tema patriotică devine obsedantă şi seacă în discursul lui Băsescu. Nu m-ar fi deranjat dacă n-ar fi fost atît de lemnos. Şi cu atît de mult tricolor… Mîndria, forţa nu se cîştigă din tricolor, ci din forţă individuală – deocamdată România este o mică adunătură de turme pedeliste, pesediste, „ziariste”. Mai puţini indivizi.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.