Europa lui Adrian Nastase

august 15, 2008 0

M-am luat cu altele si am tot uitat sa va semnalez acest articol care dezvaluie inca o data viziunea original-europeana a politicianului in capul caruia au sarit pina si colegii sai din Internationala Socialista, dupa votul rusinos din Parlament din 13 august.
Va rog, atentie speciala la aceste pasaje: 1. „politizarea din structurile europene nu e spaţiul ideal care să măsoare politizarea din structurile judiciare româneşti”; 2. „Deşi membră cu drepturi depline a UE, România e tratată ca şi cum ar fi încă la uşa organizaţiei.”; 3. „Vom încerca din răsputeri să luptăm aici, la Bucureşti, cu Bruxellesul nostru contra Bruxellesului lor. Şi vom rămîne multă vreme cu o imagine confuză şi mereu monitorizabilă. „.
Mai ales acest ultim pasaj e de-a dreptul vizionar.
Urmariti, de asemenea, si citatul in care este rezumata pozitia grupului social-democrat roman din Parlamentul European  in chestiunea monitorizarii justitiei din Romania pe care il reproduce domnul Nastase. As putea sa jur ca a fost gindit si scris de Adrian Severin. Si, chiar daca nu ar fi asa, suna ca si cum ar fi fost. 
P.S. Cititi si acest editorial scris pentru Hotnews de Dorin Petrisor. Aici!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.