Experiment COVID la Barcelona: 20 de restaurante deschise cu 100% capacitate și fără distanță între clienți

Experiment COVID la Barcelona: 20 de restaurante deschise cu 100% capacitate și fără distanță între clienți

mai 20, 2021 0

Până la 20 de restaurante din Barcelona vor participa la un test pilot în care se va umple 100% din capacitatea localurilor și nu se vor menține distanțe de siguranță, anunță La Vanguardia.

Inițiativa pentru acest test COVID îi aparține lui Albert Raurich, proprietarul restaurantelor Dos Palillos și Dos Pimientos din Barcelona, ​​președintele Fundației Bonaventura Clotet Fight Against AIDS și Guildul Restauratorilor din Barcelona.

Proiectul a fost prezentat deja Consiliului municipal al Barcelonei și Departamentului de Sănătate și Muncă al Generalitat de Catalunya (guvernul regional), care s-au angajat să finanțeze inițiativa, conform RAC1.

Testul va avea loc în ultima săptămână a lunii mai sau prima din iunie, încă de definit.

Albert Raurich

La el vor participa aproximativ douăzeci de restaurante din Barcelona, ​​care vor putea umple localurile până la 100% și care vor putea primi aproximativ 2.000 de clienți care anterior trebuie să facă un test antigen. Apoi, toți cei prezenți vor fi monitorizați în următoarele 10-15 zile.

Un detaliu foarte important – de fapt, cauza masivă a infectărilor: AERISIREA spațiilor va garantată în orice moment. „Este foarte important să clarificăm clienților că, cu o bună ventilație, interiorul restaurantelor este sigur”, a spus Albert Raurich.

„Ar fi un test pilot ca cele care au fost făcute în Sala Apolo sau Palau Sant Jordi, cu concertul Love of Lesbian”, a adăugat el.

Obiectivul, dacă merge bine, este de a arăta că „nu trebuie să mențineți o capacitate de 30% în interiorul restaurantelor”. Celălalt scop este „să elimine frica oamenilor, care trebuie să înțeleagă că prânzul sau cina într-un restaurant înseamnă acum ceva sigur”.

Luna trecută a fost demarată o inițiativă similară la Girona, deși capacitatea localului a fost de 80%, nu de 100%, ca în acest caz, și a fost permis un număr maxim de șase persoane pe masă.

Studiul clinic Obrir Girona a planificat, pe lângă alte activități, să deschidă șase restaurante în oraș pentru a servi mese pentru trei weekenduri.

Oamenii care doreau să se înscrie la test au trebuit să-și demonstreze capacitatea contagioasă foarte scăzută (MBCC) și puteau face acest lucru în trei moduri: dacă persoana era vaccinată, trebuia să arate certificatul de vaccinare.

Dacă au trecut prin boală, ar trebui să prezinte un test PCR pozitiv cu cel puțin 15 zile vechime (perioada minimă pe care cei responsabili pentru studiul clinic au stabilit-o pentru a considera că persoana a dezvoltat anticorpi).

Dacă niciuna dintre aceste ipoteze nu a fost valabilă, candidatul a trebuit să prezinte un rezultat negativ la un test antigen care putea fi făcut într-o farmacie, test care să-i permită accesul în următoarele 36 de ore la oricare dintre evenimentele desfășurate în cadrul proiectului.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.