Cîțu, tot mai puternic în PNL. Boc îl susține public. Rareș Bogdan: ”Dacă Orban ar face un pas în spate…”

Cîțu, tot mai puternic în PNL. Boc îl susține public. Rareș Bogdan: ”Dacă Orban ar face un pas în spate…”

mai 20, 2021 0

Se aleg apele tot mai mult la vârful PNL. Primarul Clujului a anunțat azi fără echivoc că îl va susține pe Florin Cîțu la șefia PNL, pentru că ”este viitorul”.

Boc a vorbit frumos despre Ludovic Orban, dar a spus tranșant că vremea lui a trecut.

“Premierul Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier. A dus țara printr-un moment greu și a terminat în picioare această bătălie. Florin Cîțu a preluat din mers ștafeta și confirmă în fiecare zi. Cred că acesta e marele avantaj al PNL, care are ocazi să aibă oameni care duc ștafeta mai departe. Asta este viața politică: să ai oameni capabili, care să ducă și partidul, și România la nivelul următor. Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu este viitorul României și al PNL”, a declarat Emil Boc.

„Florin Cîțu poate să scoată ce este mai bun din România“

Într-o intervenție la Digi 24, Emil Boc a spus că pe el nu-l mai interesează funcțiile, pentru că le-a avut pe toate, prioritară fiind administrarea Clujului: “Eu nu o să mă implic mai mult decât îmi permite funcția (în alegerile interne de la PNL – n.red.), pentru că pentru mine prioritar a fost, este și rămâne Clujul. (…) Dar, evident, nu sunt în afara unui partid politic și voi susține o echipă care să ducă și partidul, și România la nivelul următor. Florin Cîțu are multe argumente. (…) Florin Cîțu poate să scoată ce este mai bun din România. Eu nu sunt interesat de funcții: le-am avut pe toate“.

Puțin mai devreme apăruse la rampă Rareș Bogdan, care a mai făcut și în trecut apel la actualul președinte al PNL să facă un pas în spate. Europarlamentarul liberal recunoaște că, deși este nr. 2 în partid, nu are o influență pe măsură, dar spune că ”100% mă voi afla în tabăra câștigătoare după Congresul PNL”.

Principalele declarații ale lui Rareș Bogdan

”În momentul de față, chiar dacă poziția mea este de nivelul doi-trei, puterea reală nu este la acest nivel. Este o putere, dar nu pe atât cât ne dă numele funcției.

În următoarea conjunctură, indiferent dacă rămâne Ludovic Orban sau dacă vine altcineva, prim-vicepreședinții, președintele executiv, secretarul general să aibă mai multă putere. Practic să fie o conducere colegială, colectivă. O astfel de formulă ajută partidul. Repet, când puterea este concentrată într-o singură mână, riscul de derapaje este accentuat.

Cred că dacă Ludovic Orban ar face un pas în spate, ar avea de câștigat partidul, ar avea de câștigat România, ar avea de câștigat el. Altfel, se riscă un război surd, dur, mult mai periculos pentru stabilitate. Pentru că astăzi PNL nu mai reprezintă doar un partid, reprezintă Guvernul României, reprezintă partidul de guvernământ. Un astfel de gest ar arăta maturitate politică din partea lui Ludovic Orban și înțelegerea lucrurilor. 

Nu știu dacă se va întâmpla sau nu. Experiență politică Ludovic are, ar trebui să simtă trendurile, să simtă suflurile pentru viitor. Nu știu dacă o va face sau nu, dar ar fi salutară o astfel de decizie. De a deschide porțile decizionale spre Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Robert Sighiartău, Emil Boc și așa mai departe.

Eu voi fi 100% în tabăra celui care va câștiga. Iar eu voi avea un aport important în tabăra câștigătoare. Care va fi aia, vom vedea. Deocamdată sunt mai multe opțiuni, mai multe nume, mai multe scenarii de lucru. Cert este că PNL nu va merge pe ideea unui singur candidat.”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.