Extremişti? Să fim serioşi. Extremul oportunism

iunie 8, 2009 0

Gigi Becali deja îşi negociază locul în PE. Vadim o să recite probabil Doina lui Eminescu şi o să-i uimească pe jurnaliştii străini cu şcoala Săptămîna. Dar atît. Este circ, clovnerie, dar oportunismul extrem nu-i lasă să organizeze ceva cît de cît să fie nişte extremişti de care să te temi cu adevărat.
Eu sunt mai liniştit cu acest extremism bine prins într-o cuşcă de aur prin PE – e un perpetuu avertisment pentru ceilalţi despre cum nu trebuie să fie. Ei sunt într-un mod paradoxal garanţia că prostiile cele mari vor fi emise din doar o singură parte care, tradiţional, nu va fi luată îns erios.
De aceea mă întreb dacă acest gen de măscărici nu lipsesc Parlamentului Romaniei. Lipsa extremismului de circ (măcar cîteva locuri) tentează marile partide să le împrumute discursul. faceţi o sinteză rapidă a discursurilor din partidele „mari şi serioase” şi veţi vedea cît de mult s-au înmulţit elementele extreme şi ultraagresive.
Extremismul romanesc e o gluma si trebuie să rămîna aşa. Încep să cred că Vadim şi Gigi îl ajută să rămînă un semn de prostie a unei părţi de electorat dar nimic mai mult. Aşadar, succes în continuare, băieţi…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.