Factorii comuni ai nebuniei electorale:EBA, Gigi si Vadim

aprilie 12, 2009 0

Exista o foarte mare asemanare intre comportamentul cuiva care se trateaza de pneumonie cu urzici crete si persoanele care aleg sa-si puna viitorul in mainile cuiva , doar pt ca vorbeste bine, pt ca ii place cum arata sau pt ca este curios sa vada ce o sa iasa. Cei din urma pot fi considerati ca sufera de nebunie electorala, deoarece criteriile dupa care voteaza nu au nimic in comun cu performanta politica, ori cu profesionalismul administrativ. La fel ca si „colegii” lor de nebunie, care mananca urzici crete si-si fac clisme cu cafea, ei nu mai sunt interesati de normele modernitatii, sunt convinsi ca progresul a adus mai multe nenorociri decat avantaje si prefera sa faca „asa cum ii taie pe ei capul”.
Din nefericire pt restul populatiei unui stat, acesti gica-contra nu sunt la fel de benigni precum cei care nu iau antibiotice si se trateaza cu ceaiuri. Ei nu se omoara doar pe sine din cauza unor decizii absurde, ci ii afecteaza si pe ceilalti. Pentru ca un Vadim in Parlamentul European este mai puternic decat orice brand de tara. Fabulotribunul, acompaniat de o domnisoara emotiva si care se balbaie involburat, eventual insotiti si de un oier cu apucaturi legionare ar face praf orice urma de credibilitate pe care unii parlamentari ar putea sa o construiasca in cadrul comitetelor si comisiilor in care romanii trebuie sa isi trimita reprezentanti.
Din sondajul de aici, rezulta ca EBA si Vadim (iar mai nou, prin cooptarea sa pe liste, Gigi Becali) au sanse sa devina factorii comuni ai nebuniei electorale din Romania, exponenti ai celor ce au o perceptie deformata despre viata politica si despre cat de important este un europarlamentar.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.